reklama

reklama

BIKE ŠKOLA 3 – Brzdy a centrování kola

BIKE ŠKOLA 3 – Brzdy a centrování kolaTento týden (čtvrtek 22.3.) máte znovu možnost dozvědět se něco více o kole, jeho údržbě a servisu díky již třetímu letošnímu pokračování Bikové Školy Alpského klubu Brno. Aktuálním tématem jsou brzdy a jejich seřízení,k tomu navrch ještě centrování kola.

Na první letošní přednášce jsme se byli podívat osobně – začínalo se nastavením posedu. Následovaly opravy pohonného systému (řazení, řetěz) a tento týden se pokračuje tématem brzd údržba a servis.

„V první části třetího workshopu se budeme podrobně věnovat jednak stále populárnějším kotoučovým, ale také ráfkovým brzdám. I když tento typ brzd je pomalu na ústupu, na mnoha kolech V-brzdy stále nacházíme a jejich uživatelé mohou vyprávět o mravenčí práci, kterou jejich správné nastavení představuje. U obou typů si ukážeme, jak by jejich nastavení mělo optimálně vypadat a také nouzové postupy při jejich opravách.“

„Druhá část workshopu bude patřit opravám ráfků a výpletu kola. Naučíme se sestrojit improvizovanou centrovací stolici, s níž lze velmi dobře srovnat výškové i stranové házení ráfku. Dalším bodem bude výměna prasklého drátu a jeho správné zapletení. S tímto úkonem úzce souvisí i demontáž kazety, neboť nejčastěji dráty praskají právě na zadním kole na straně, kde vede řetěz.“

Program je tedy nabitý a i tentokrát veskrze praktický. Navíc účastníci si všechna nastavení a úkony pod dohledem instruktorů vyzkouší na vlastním kole.

Termín: 22.3.2012
Místo konání: ISŠA, Křižíkova 15, Brno. Začátek v 18:00 hod.
Přednáší: Jakub Kmínek, školitel kurzu průvodců – část mechanika
Rezervace vstupenek a další informace: www.bikeskola.cz

BIKE ŠKOLA 3 – Brzdy a centrování kola