reklama

reklama

Rychleby MTB Challenge – výzva pro milovníky technického bikingu!

Rychleby challange 2011Rychlebské stezky snad již není třeba nikomu představovat. I naše redakční partička toto místo nedávno navštívila. Nyní se chystá na tomto místě víkend plný netradičního závodního vyžití pro všechny milovníky náročného terénu a panenské přírody.

Vše by mělo probíhat v pohodové atmosféře, bez nervózně postávajících davů a masy anonymních cyklistů, jak tomu bohužel poslední dobou bývá na řadě klasických maratonů.

Přesto ale tato akce nebude v ničem omezena. Na programu bude jak klasický maraton, tak i česká premiéra oficiálního enduro závodu a navíc rovněž bohatý doprovodný program. V sobotu bude na výběr maraton v délce 67 kilometrů, 20 kilometrová varianta pro začátečníky a dětský okruh pro začínající bikery a bikerky. Na neděli je nachystána ona enduro lahůdka.

„Chtěli jsme spojit zdejší unikátní terény v nádherné přírodě s napínavou atmosférou závodů. Nečekejte žádnou komerci. V Rychlebech to bude pohodový závodní víkend pro všechny, kteří preferují a chtějí si užít opravdové bikování,“ nastínil hlavní organizátor Pavel Horník.
Rychleby challange 2011

Maraton po historických stezkách

Pro maratonce připravená trasa vede nedotčenou přírodou Rychlebských hor, její část vede také po unikátních historických stezkách. „Trasa závodníky zavede i na místa, které byste při normální návštěvě Rychlebských stezek patrně vůbec nenašli. Je to skvělá šance, jak si užít stezky a zároveň projet nejkrásnější místa v okolí,“ vysvětluje Lukáš Vlach ze spolupořádajícího Merida Biking Teamu.
Rychleby challange 2011

Šest kilometrů čiré radosti

Velkým tahákem je nedělní enduro závod. Trasa závodu bude startovat na vrcholu Sokolího vrchu 967 m, který je dominantou okolí Černé Vody a na jehož úbočí se nachází velká část Rychlebských stezek. Jezdce čeká trasa v délce šesti kilimetrů s negativním převýšením okolo 600 metrů. Cestu dolů z kopce si zde asi nejvíce užijí jezdci na fullech, tvrďákům s pevňáky ale jistě také budou všichni držet palce. Není se třeba bát, nebude to sjezdová vražda, ale parádní svezení, které nabídne vše, čeho si srdce bikera žádá – technické traily, kamení, houpáky, skočky s možností objezdu – tedy ryzí Rychlebský terén.

Zázemí

Závodníci a jejich doprovod mohou využít přichystané zázemí a ubytování v chatkách nebo stanech přímo v centru závodního dění. Zůstat tak můžete celý víkend a užít si nejen bikování ale také „skákací“ exhibici Kuby Kaliny a místních jezdců nebo večerní koncerty. Ve volném čase tradičně k osvěžení lákají místní zatopené lomy.

Termín této akce se rychle blíží, Rychleby MTB Challenge proběhne již 18. – 19. června. Tak neváhejte a přijeďte si užít Rychlebské hory.

Kompletní informace najdete na stránkách rychlebskestezky.cz, kde lze si lze do 14. června vyřídit výhodnou elektronickou přihlášku.

PROGRAM RYCHLEBY MTB CHALLENGE 2011

Sobota 18.6.
10.00 Start maratonu
10.30 Start závodu pro příchozí (20km)
15.00 Start dětského závodu
14.00 – 19.00 Trénink Enduro
17.30 Vyhlášení vítězů
18.30 – 19.30 Exhibice v bikeparku zahrádka
20.00 Koncerty (Lenka Dusilová, Andi Almqvist, Old Rock)

Neděle 19.6.
8.30 Odjezd prvního cyklobusu na start Enduro závodu
10.30 Start Enduro závodu (po minutě)
Rychleby challange 2011