reklama

reklama

Pondělní Videonálož BnR #21_2018

Aktuálně skončený víkend byl, i přes občasnou zastrašující předpověď, skutečně parádní. Tedy nevím přesně jak bylo v tom či onom kraji, ale v Jeseníkách, konkrétně v Koutech, vyšlo počasí při mé účasti na zahajovacím závodě letošní České Enduro Serie doslova na jedničku!

Pokud mi odpustíte menší meteorologické zamyšlení, tak mi přišlo, že nemohlo být tento víkend v Jeseníkách snad ani o moc lépe! V průběhu týdne totiž většinu republiky skrápěl vytrvalý déšť, což jsem sice na jednu stranu bral s jistou osobní nelibostí, zároveň mi ale bylo jasné, že to země (rozuměj hlavně půda) potřebuje. Sucho a enormní horko bylo až příliš dlouho.

Konečně to zase klouže!

Navíc mě i čistě z pohledu bikera vlastně potěšilo, že se až nepříjemně vyprahlé lesy, navíc plné v nose neustále šimrajícího pylu, konečně trochu propláchly, že se traily umyly, zhutnily a po delším čase zase trochu proměnily. Minulý týden jsem z deště sice zrovna nejásal, alespoň ne v situaci, kdy jsem byl v Telnicích testovat Whyte T-130 Carbon RS a chvíli po dojezdu na nejvyšší bod začalo nejprve krápat, aby se postupně solidně rozpršelo! O pár dní později doma jsem byl ale za déšť v lesích vážně rád.

I v těch Telnicích to nebylo až tak zlé, jelikož pršelo hlavně v horní části kopce, dolů jsem proto dojížděl sice s totálně zacákaným kolem, ale po krásně suchých trailech. Co mě ale nadchlo pár dní poté, byly traily, které si prošly dvěma dny vytrvalých dešťů a pak asi den a půl vysychání. Poté byly krásně pevné, propláchnuté a tak hezky a hlavně zábavně klouzavé, alespoň na určitých místech, až mi to vykouzlilo úsměv na rtech.

www.instagram.com/bikeandride.cz

Po zkušenosti, kdy se člověk mohl měsíc v kuse šoupat maximálně po prachu, byl mýdlově hladký povrch příjemnou změnou. Podobné to přitom bylo v Koutech, které v sobotu (dorazil jsem z rodinných důvodů až v poledne) vykazovaly nemalé známky předchozích dešťů. Lesy a traily ale již postupně vysychaly, člověk si musel dávat pozor, ale s dobrými plášti jsem skoro nenarazil na situaci – krom pár nepříjemných kořenů – že bych neměl kolo pod kontrolou.

Druhý den, v rámci závodu, již byla většina míst převážně suchá, pevná a jistá. Traily ale nebyly přeschlé, ale ani podmáčené, takže se jelo vážně příjemně. Příliš si nedokážu představit, že bych ty samé tratě měl jet za vysloveného mokra, nebo dokonce za deště, to by byl na mnoha místech asi pekelný „tanec s vlky“! Stejně tak si myslím, že by nebylo moc příjemné, pokud by byl zdejší les přeschlý a prašný. Takhle to někde cáklo, ale jen trochu a hlavně to hezky drželo!

Děkuji tedy pořadatelům, že to tam nahoře tak době zařídili, že podmázli ta správná místa a zařídili nám podmínky, že jsme lepší snad ani mít nemohli! DÍKY!

PS: Report ze Specialized Race Kouty 2018 pro vás již sepisuje David, když se tak hezky rozepsal, já byl na místě zejména abych si užil společenský ruch, a abych též na kameru zachytil všech pět RZ, které byly přichystány pro kategorii Race. Videa se postupně zpracovávají a budu je v průběhu dne nahrávat na náš YouTube kanál – tak sledujte, refrešujte nebo se rovnou přihlaste k odběru. Díky!

www.instagram.com/bikeandride.cz

GAMBLE – A Mountain Bike Film : AVAILABLE NOW

Další velkolepý bikový biják je na světě a dostupný na internetu, či přesněji na různých mediálních serverech –  iTunes / Google Play / Vimeo on Demand. Aktéry tohoto filmu jsou Sam Blenkinsop, Brook Macdonald, Josh Bryceland, Craig Evans, Phil Atwill a Loic Bruni.

Více info a fotek na: www.pinkbike.com

Nordic Survival – An Icy Adventure !

Blbnout s kolem lze i na severu, a to i když je zima!!! Zn.: „Led není překážka, led je výtečný stavební prvek!“

Více fotek na: www.pinkbike.com

Mears of Moab MTB | Half Enchilada in 4K

What Is The Fastest Pedal For Enduro Mountain Biking? | Neil Tests The Sam Hill Theory

Připomenu naše praktické představen pedálů Crankbrothers Stamp 3 (Danny MacAskill).

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

**CZECH MADE**

Enduro Race Kouty RZ1, RZ2 – POV

V průběhu dne postupně doplníme jednotlivá videa ze všech RZ Specialized Enduro Race Kouty…

Blinduro 500 – Lipno nad Vltavou a táty obytná T5

Malá připomínka letošního Blinduro 500 pohledem jednoho z mnoha účastníků. Připomínáme náš redakční report od Davida Svobody.

Bikepark KALNICA 2018: FOX – line

Již příští víkend startuje Birrel Bikefest v Kálnici – pozvánka. Tak aby bylo na co se těšit…

Traily v Mariánském údolí – červený Trail 1/ modrý Trail 2

Zkraje května byly v Brně v Mariánském údolí otevřeny nové traily za nimiž stojí skupina podepsaná pod trail centrem v Jednovnicích – Singletrail Moravský Kras / Mariánské údolí. Pokud se tedy chcete mrknout co vyrostlo přímo v Brně, dříve než se tam osobně vypravíte, využijeme opět YouTube kanál kolegy Trail Hunterah, který má tento areál za humny.

**BONUS**

Haibike – WE ARE ePERFORMANCE

Já vím, trapná elektrika, ale člověk jen zírá, co vše lze s koly s motorem provádět!!! Když se to umí…

How I broke my COLLARBONE – Behind the Scenes of Fabiolous Escape 2

Myslíte si, že profíci z videí nepadají, případně pokud spadnou, tak spadnou dobře a nic se jim nestane?! Fabio Wibmer, který nás naposled šokoval svým snímkem Fabiolous Escape 2, nám ukáže, že ani on není z gumy, jelikož si při natáčení zlomil klíční kost…

Wheelie Wednesday Compilation by Wyn Masters – People are Awesome 2018 Vol 3

Scooter at skatepark