reklama

reklama

Niner inovuje – JET 9 & ROS 9

Niner inovuje -  JET 9 & ROS 9V záplavě nových strojů na středních kolech se pomalu ztrácí pár zajímavých novinek na kolech velkých až obrvoských… Tedy 29“. Zde je kupříkladu dvojice inovovaných „velkoobručáků“ značky Niner, která nic jiného, než největší současný parametr ani neuznává.

*Tisková zpráva přímo z Nineru:
Jednoduše pěkné kolo, které se nám podařilo odlehčit, vyladili jsme zadní stavu (systém CVA™) a přidali několik dalších vychytávek. Nyní je z něj ještě lepší a universálnější XC mašina. Karbonová kola jsou skvělá, avšak díky novým technologiím jsme dokázali posunout hranice možného a nemožného o pěkný kus vřed i v případě hliníkového rámu. Toto kolo je postaveno, aby bylo schopno hltat dlouhé tratě maratonů, být vaším věrným druhem při denním dojíždění či vyjížďkách po práci a zároveň vás podpořilo, pokud se budete chtít postavit na start nejen lokálního XC závodu. Zní to jako pohádka? Toto je jen úvod…

NINER JET 9 & ROS 9 - tech news

NINER JET 9 & ROS 9 - tech news

Niner JET 9 specifika:
– nový lehčí rám – Airformed Alloy
– 100 mm CVA odpružení
– kompatibilní s vidlicemi se zdvihem 100-120 mm
– zakázkově odladěný tlumič RockShox Monarch RT3 HV
– ložiska zadní stavby – Enduro Sealed Cartridge
– kované rameno zadní stavby a unikátní hardware Niner Alloy
– zadní pevná osa 142×12 mm

NINER JET 9 & ROS 9 - tech news

NINER JET 9 & ROS 9 - tech news

NINER ROS 9

Druhou novinkou je hardtail navržený pro jezdce, kteří nemají rádi hardtaily. Komfortní posed slibující rovněž jisté ovládání. Stabilní geometrie, která vás nebude nutit „chodit za sedlo“ s každým menším brdkem. ROS 9 zkrátka není kolo, které by tě nutilo pouze sedět a bezmyšlenkovitě bušit do pedálů.

NINER JET 9 & ROS 9 - tech news

Kratší zadní stavba, volnější úhel hlavové trubky a oversized provedení hlavy jsou těmi správnými ingrediencemi do tohoto pěkně ostrého guláše. Vše je navíc okořeněno pro Niner klasickým excentrickým středem BioCentric II. ROS 9 je tak připraven pro všechny možné způsoby použití. Můžete jej využít coby singlespeed, jako stroj s jedním převodníkem nebo pro klasickou sestavu s přesmykačem.

NINER JET 9 & ROS 9 - tech news

Vše je vymyšleno tak, aby nic nepřekáželo. Pokud nevyužijete přesmykač, stačí demontovat držák a rám zůstane krásně čistý. Chcete kolo doplnit o teleskopickou sedlovkou, vedení je připraveno i pro verze s ovládáním uvnitř rámu. Jediné, co zůstalo mimo zájem konstruktérů, byly montážní body pro stojánek, nosič, blatníky nebo takové zbytečnosti jako různé měřáky kadence a jiné tréninkové pomocníky. Tohle kolo nezapomíná a rychlost, ale pouze co by prostředek bezbřehé zábavy. Zřejmě to bude podobně zábavný stroj jako před časem testovaný Singlebe Raw

NINER JET 9 & ROS 9 - tech news

NINER ROS 9
– poctivý ocelový rám od značky, která staví jen a pouze devětadvacítky
– oversized hlavová trubka pobere vidlice se zdvihem 120-140 mm
– stabilní a hravá gemoetrie díky volnějšímu hlavovému úhlu a extra krátké zadní stavbě
– excentrický střed Biocentric II
– kované detaily na rámu
– příprava pro teleskopickou sedlovku (Stealth – ovládání uvnitř rámu)
– zadní osa 142×12 mm