reklama

reklama

City Downhill World Cup – již brzy u vás doma…

City-Downhill-World-Cup 2014„Lidé dnes žijí zejména ve městech, proto jsme chtěli přinést závody přímo k nim domů,“ řekl legendární jezdec Steve Peat v souvislosti s připravovaným seriálem sjezdových klání City Downhill World Cup. A proč vlastně ne?

Exhibiční závody konané uprostřed měst mají přirozeně mnohem početnější publikum, jakby také ne, když největší hvězdy servírujete lidem přímo před jejich práh. Proto také organizátoři City Downhill World Cupu doufají, že se jim pro jejich seriál podaří získat přední sportovní stanice v čele s nejznámějším Eurosportem. To by mohlo, s výhledem první plnohodnotnou sezónu tohoto seriálu v 2014, přinést obrovský mediální potenciál a prospět tak v zásadě celému našemu sportu.

Další dobrou zprávou, slibující vysokou kvalitu a atraktivitu jednotlivých podniků, je již nyní přislíbená účast velkých jmen MTB, coby stavitelů jednotlivých tratí. Osloveni byli například Greg Minnaar, Brook MacDonald, Cedric Gracia a také domácí matador, pravidelný účastník městských závodů a Urban Champion Filip Polc. V neposlední řadě nelze opomenout ani slibné prize money ve výši 15 000 Eur, které by mělo být zárukou účasti velkým jmen na startovní listině jednotlivých závodů.

V tuto chvíli jsou na stole plány zahrnující světový seriál se zastávkami v Evropě a Jižní Americe, přičemž pilotní díl by se měl odehrát již letos 22. června v Bratislavě! Cílem celého projektu je, aby tento seriál postupně navštívil všechna největší města světa. Snad se to tedy podaří a my si budeme moct užívat umění nejlepších jezdců světa v kulisách historických i moderních měst.
City-Downhill-World-Cup 2014

A nakonec zde máme, jako prvotní ochutnávku, krátký video teaser…

City-Downhill-World-Cup 2014