reklama

reklama

Pondělní Videonálož BnR #50_2020 | Hlavně se vykopat z baráku!

Znáte to asi sami dost dobře! Skončí sezóna a s ní odezní i příjemné teplé počasí a ve zpětném zrcátku na čas zmizí také dlouhé dny a vlahé večery. Člověk se ani neotočí a najednou je tu podzim, chladno, vlhko, brzo tma… Má vůbec smysl vyrážet ještě na kolo?

Jasně! Důležité je se dobře vybavit (obléknout) a hlavně to nevzdat! Někdy je počasí skutečně pod psa, jindy se ale tváří nepříjemně, přitom když se člověk vykope, tak z toho má nakonec radost a parádně si to užije. Bikování na podzim a v zimě je prostě trochu jiná disciplína, je lepší plánovat spíš kratší výlety, ale byla by škoda vzdávat to úplně.

Jezdit na jaře, v létě či za krásného babího léta je parádní, ale to zvládne každý… No řekněme trouba! Vyrážet pravidelně v období, kdy se rtuť teploměru pohybuje nejdřív okolo 10°, aby se později stáhla blíže k nule, to už chce mnohdy dost silnou chuť a vůli. Přitom jsou ale mnohé „mimosezónní“ výlety výživnější a na zážitky bohatší než ty letní.

V létě se člověk nemusí s ničím příliš trápit, s oblečením, s časem nebo světlem, prostě se sbalí a jede!

www.instagram.com/bikeandride.cz

Na podzim je ale potřeba vše dostatečně promyslet! Zkontrolovat předpověď a dle ní poskládat oblečení, ale také přihodit do batohu nějakou tu vrstvu navíc pro možnost dooblečení se v případě, že se k večeru více ochladí. Stejně tak se hodí myslet na to, že se už kolem čtvrté šeří, proto není od věci přibalit také světýlka, aby člověk dojel bezpečně z lesa domů, k autu, nebo na vlak a byl minimálně viděn!

Nakonec je třeba také počítat s tím, že to může na podzim v lese více cákat, proto může být nezbytné věnovat trochu času údržbě kola po jízdě, aby bylo připravené na další dobrodružství! Zkrátka bikování mimo hlavní sezónu není rozhodně zadarmo, ale má svoje kouzlo.

Lesy jsou obvykle tišší, barvy se posunou do výrazně jiných tónů, díky opadanému listí je ale také les opticky vzdušnější, průhlednější! V této části roku se třeba dobře hledají nové stezky a pěšiny, jelikož je skrz les jednoduše lépe vidět. Případně to může být i naopak, kdy přes zapadané listí nevidíte klasický, dobře známý trail, nebo bojujete s tím, že se jen těžko odhaduje, jaké překvapení na vás pod tímto žloutnoucím kobercem čeká! Moje před pár lety zlámaná čelist o tom ví své…

www.instagram.com/bikeandride.cz

Přesto nebo právě proto mám podzimní bikování rád. Respektive já jezdím prakticky celý rok a pokud se vyhneme vysloveným extrémům, tak mě kolo baví za všech ročních období. Podzim je ale takový specifický. Člověk má v sobě ještě trochu elánu z léta, užívá si ten přechod, sleduje, jak se lesy okolo něj postupně mění, a nějak víc si váží každého dne, kdy může být venku.

Občas mi přijde, že si některé podzimní výlety pamatuju víc než ty letní. Snad díky heslu: „Zážitek nemusí být dobrý, hlavně když je silný!“ Podzim mám zkrátka rád, zimu budu muset nějak překlepat a pak už nezbude než se těšit zase na jaro a užívat si další proměny lesa! 

The Ridgeline

„Tohle je asi ta nejpůsobivější věc, jakou kdy Gee předvedl na svém kole! Absolutně na hraně toho, co je vůbec možné!“ Říká Dan Atherton

Ve svahu nad Bike Parkem Dyfi se nachází tento travnatý hřbet s vrcholem ve výšce 666 m. Zdejší výhledy jsou neskutečné, každopádně dva metry vlevo od lajny, kterou si zde Gee postavil, je propast hluboká stovky metrů!

Více o tomto projektu a hlavně hromada úžasných fotek na: pinkbike.com

RIDE TO SURVIVE – Tomomi Nishikubo

Tomomi Nishikubo je bike-trialová hvězda „východu“ srovnatelná svým jezdeckým umem a nápady s největšími jmény „západu“. Jeho nový projekt ukazuje, jak by se dalo přežít na opuštěném ostrově… Tohle musíte vidět!!!

BEE WILD BEE FREE by Montanus

Trochu zklidníme tep a pustíme si jedno bikepackingové video, kde se najde i trocha času pro vykuřování včel…

MY DREAMGIRL 2 – Elias Schwärzler

Opět jedno pokračování dobře rozjetého projektu. Co myslíte, dokáže ji Elias tentokrát dohnat a okouzlit? 😎

Dreaming of Rampage – Keep on Keeping on

Jeden velký sen – o Red Bull Rampage – který skončil velkým úrazem! Johny Salido měl být prvním Mexičanem, který zde startoval. Našlápnuto měl hezky…

The Hotwalk Carbon

Když se všechna péče, vývoj, materiály a inženýrský um opře do… Stavby ultimátního odrážedla!

**CZECH MADE**

Miner – Honza Spika

Český jezdec pod křídly světové značky ve videu, které rozhodně nevypadá jako „provinční plácnutí do vody“! Hodně luxusní snímek, skvělé kulisy, parádní triky, úžasná atmosféra!

Jak (NE)ZAZIMOVAT kolo!

Když už byl ten úvod o bikování mimo hlavní sezónu… Koukám, že na to Vojta Bláha má zhruba podobný názor 😜

„Ahoj, v tomto videu bych se s vámi chtěl podělit o tipy a triky, které mi usnadňují bajkování v zimě. Doufám, že vám něco z toho pomůže užít si zimní vyjížďky na max!“ Vojta Bláha

TrailDIRECTOR – SKÁKACÍ TRAIL + MERCH DIRECTOR!

Jeden luxusní skákací trail a nové civilní hadry „Made by Director“!

BLÁZNIVÁ VYJÍŽĎKA NA GRAVEL BIKU!

Člověk občas řeší, jestli má pro dané počasí dostatečně ostré gumy na svém biku a pak vám na enduro vyjížďku dorazí Michal Prokop na svém gravelu!!! 💪🏻😁

ZEVL – RYCHLEBSKÉ STEZKY 2020

Jedna menší připomínka letošního jara na Rychlebských Stezkách… Sakra, do dalšího jara stále dost daleko!!!