reklama

reklama

Pondělní Videonálož BnR #37_2018

To jsem si byl takhle v sobotu ráno zaběhat při návštěvě v Brně, cestou zpět jsem to vzal přes les a na co jsem nenarazil? Na nově se rodící XC okruh, který, jak hlásila vývěska na několika stromech: „bude po svém dokončení sloužit jak sportovcům, tak i široké veřejnosti.“ Ok, jenže nakolik široká veřejnost zvládá technicky i fyzicky náročné okruhy moderního XC?

Celý areál je zatím ve výstavbě a já na něj narazil vlastně jen náhodou díky tomu, že jej protíná turistická značka, přestože jsem už vícekrát za poslední roky slyšel, že se něco podobného v Brně chystá. V zásadě nejsem vůbec proti, jen dobře, že se nové projekty rodí, že budou mít mladí sportovci kde trénovat, a že u nás vznikne další moderní areál vedle vyhlášeného Nového Města na Moravě.

Jen mě trochu, i v souvislosti s Novým Městem, zarazilo, kam že se to moderní XC vlastně posunulo? Jde mi hlavně o umělé technické pasáže, které se nezřídka kdy staví se záměrně neharmonicky poskládaných balvanů, či spíše špičáků! Až si člověk při pohledu na takové sekce říká, zda by se mu vůbec chtělo takové místo zkoušet na jeho enduru, přičemž radši ani nepřemýšlí nakolik divoké to musí být na XC kole s nafoukaným odpružením a superlehkými plášti s nimiž člověk procvakne i na štěrku!

Uznávám, že když jsem si byl několikrát, v rámci různých předváděček, prohlédnout, projet a vyzkoušet vyhlášené sekce na trati Světového Poháru v NMNM, tak se mi třeba Rubena, dnes vlastně „Mitas (no)Choice“ nejednou jela lépe na pevné 29“ XC raketě než na nabušeném enduru či sebevědomém trailbiku.

Možná je to dáno nutností prosmýknout se chirurgicky přesně mezi špičatými kameny a víceméně nemožností poslat to pod plným plynem rovně a svěřit většinu práce svému odpružení.

www.instagram.com/bikeandride.cz

Je to prostě zvláštní. Člověk si o sobě myslí, že je poměrně schopný jezdec, že v těžkém terénu zvládne sjet docela dost, je rád, když překoná a pokoří určité výzvy či sekce, na které se roky jen díval, pak přijde k XC okruhu a říká si, že by něco takového nechtěl ani zkoušet! Možná že není zmíněná „krizová“ sekce ještě hotová, že se změní až se trochu zasype psíkem, ojezdí stovkami pneumatik apod. Ale možná taková plus mínus zůstane…

A to jsem vám ještě ani nezačal popisovat fragmenty z výjezdových trailů, které jsem našel, kde jsou otočky ve strmém svahu narýsované doslova na pětníku. Až bude tohle hotové, rád bych se podíval, jak se to jezdí nahoru i dolů. Mě to hlava nebere!

Možná ale jen nechápu, kam až se moderní XC posunulo, přestože jsem s ním před mnoha lety začínal, a moje představa, že schopnost ovládat enduro v těžším terénu znamená umět jezdit na kole, je totálně mimo realitu!?

NOTG // Short Film of the New Tiger Mountain Trail // Matt Patterson Rides

Session Series // Episode 2: Summer Escape with the Free Radicals

Riverside Women’s Only Jump Jam

2018 EWS Round 6 – Ibis Cycles Enduro Race Team

Foto a story k tomuto videu na: www.pinkbike.com

The All New Carbon Process 29 – With Connor Fearon

Koukám, že jsem maličko zazdil oficiální představení novinky Kona Process 29 Carbon, i když jsme se o ní zmínil vlastně ještě chvíli před její oficiální premiérou v reportu z Eurobiku. Takže zde je, trochu s křížkem po funuse, oficiální představení v podobě jednoho a druhého videa…

Více informací na webu http://www.konaworld.com/process_153_cr_29.cfm

2019 Carbon Process 29 – Tech Video

The Genius – Any Trail, Any Time

MTB-Festival Serfaus-Fiss-Ladis Highlight Clip 2018

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

Monday After UCI Mountain Bike World Championships 2018

Pokud byl někdo fandit ve Švýcarsku na Mistrovství světa, pak se cítíte možná podobně!!!

UCI World Championships 2018 – Lenzerheide // XCO Track Preview Matej Charvat

Malá připomínka, vydaná již dříve samostatně, demonstrující podobu tratě MS v XC 2018.

Bike Unchained 2 Trailer

Pokud by vás to na kole nebavilo v reálu, můžete svůj pilotní um a dovednosti rozvíjet ve virtuálním světe…