reklama

reklama

Pondělní Videonálož BnR #32_2018


Jedno klasické bikové pořekadlo praví: „Na Rychleby je odevšad daleko!“ Proto se sem také člověk, obzvláště žijící v západní polovině naší republiky, jen tak nedostane. Přesně takový je i můj případ, kdy jsem se do Rychleb podíval naposled, tuším, před dvěma lety.

(úvodní foto: Robb Thompson Photo)

Když se tedy naskytla příležitost zastavit se na Rychlebech alespoň na den a půl, jako malé mezipřistání v rámci služební cesty směřující k Opavě, nešlo odolat. Na místě jsem byl dost překvapen, jak se od mojí poslední návštěvy rozšířila a zkultivovala základna, stejně tak, nakolik se tato lokalita těší oblibě jezdců z celé republiky a v nemalé míře i z Polska či Slovenska.

Když jsme se pak vypravili do kopců, čekala nás víceméně klasika, i když je rovněž pravda, že se určité úseky změnily, zřejmě i díky těžbě a v Jeseníkách poměrně výrazně bující kůrovcové kalamitě. Člověk tak jede po známém trailu, najednou se vyloupne na otevřené planině v místě, kde dříve býval hustý les. To ale nemusí být nic proti ničemu, tímto se naopak ježdění zde ozvláštní a člověk má pocit, že zažívá něco nového.

Navíc jsou tyto mýtiny obvykle prostorově omezené a nikterak zásadně veliké, takže jde skutečně více o ozvláštnění než o nějaký negativní zásah. Na pár místech se navíc, vzhledem k práci lesní techniky na těchto místech, původní traily trochu proměnily, takže pokud sem nejezdíte příliš často, budete jen zírat. Třeba určité části, zejména v horních partiích oblíbeného Superflow, mi přišly o dost jiné, než jak jsem si je pamatoval z minulých let.

Ostatně Superflow mi přišlo, že místy docela přitvrdilo. Je zde více kamení, pár nových skoků, v nižších partiích jsou nové boule a skoky. A tak by se dalo pokračovat…

www.instagram.com/bikeandride.cz

Hodně se nám také líbila novinka Obelix, což je „flow trail“ vyskládaný z obřích balvanů – prostě pecka! Obelix je sice poměrně krátký, ale rozhodně stojí za vyzkoušení a funguje jako parádní zpestření, obzvláště když míříte na Velrybu. Ať již seshora, nebo zespodu.

Jako perličku jsme si vyzkoušeli i část jednoho nového, zatím teprve chystaného trailu. Ten nebude nijak mimořádně dlouhý, ale podle všeho to bude mimořádně zábavná část vedoucí z velké části po kamenných chodníčcích nahoru i dolů, kde člověk musí pečlivě volit stopu a neustále pracovat s těžištěm a svým kolem. Co vám budu povídat, vypadá to jako na Rychlebech za starých časů. Pecka!!!

Pokud tedy budete mít ještě v této sezóně cestu přes Jeseníky, určitě stojí za to podívat se na Rychleby, připomenout si tuto domácí trailovou klasiku a navíc vyzkoušet i pár nových míst, sekcí a úseků.

Beautiful Idiot

Parádní fotogalerie k videu na: www.pinkbike.com

The Milk Run

Kurt Sorge – Dogtooth Range

Story a fotogalerie na: www.pinkbike.com

Hans No Way Rey & Flying Brian Lopes Tackle Livigno’s Highest Trails – Tutti Frutti Epic

Celý příběh a řada fotografií na: www.pinkbike.com

Andrew Taylor visits Iowa, Nebraska & South Dakota – AT’s Ultimate 48 State Road Trip (3 díly)

Gamble – Behind Closed Doors – Episode Two feat. Josh Bryceland, Craig Evans

Team CRC Mavic: Sam dominates in La Thuile | CRC |

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

**CZECH MADE**

Chrániče na kolo: Má smysl je brát na traily?

**BONUS**

5 MORE tips every mountain biker should know! // Part 2

HAS BKXC FINALLY MET HIS MATCH? | BK vs BC Episode 7

Camping Inventions That Are At Another Level