reklama

reklama

Seriál Czech Downtown Series míří o víkendu do Rakovníka

Stejně jako v posledních deseti letech bude i letošní konec července patřit závodu Downtown Rakovník, který je tradičně součástí cyklofestivalu Rakovnické cyklování. Akce se uskuteční v historickém centru města v sobotu 21. července. Už teď je jasné, že diváci jen tak nepřestanou lovit nové adrenalinové zážitky. Letos bude totiž nově součástí i závod Mistrovství České republiky v Downtownu.

(tisková zpráva)
Největší novinkou pro rok 2018 je historicky první závod Mistrovství České republiky v Downtownu, který se bude konat pod záštitou Českého svazu cyklistiky. Jelikož půjde o vůbec první MČR v této stále relativně nové disciplíně, nebude pro tento ročník potřeba závodní licence. Soutěže o mistrovský titul se tak může zúčastnit kdokoli. Závodit se bude ve třech kategoriích: muži, ženy a junioři. Kategorie se otevře při účasti tří a více závodníků.

Downtown Rakovník je třetím závodem v letošním pětidílném kalendáři Czech Downtown Series. Série závodů se tak v Rakovníku dostane už do druhé poloviny. „Pro ty, kteří se chtějí na konci sezony dostat na start pražského závodu PRULET je povinností přijet si pro další body do žebříčku jezdců,“ láká závodníky Vlasta Ševr z organizačního týmu Czech Downtown Series.

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

Trať v Rakovníku je už dobře známá svou různorodostí, střídají se zde totiž všechny možné povrchy. Na startu čeká na jezdce lesopark, potom se podívají do rozestavěné ulice, která je skrz sídliště navede do nejoblíbenější části trati, které vévodí klasický rakovnický přescesťák. „Ten ovšem letos dostane bratříčka. Jestli velkého, nebo malého, to se přijeďte přesvědčit sami”, představuje novinku jubilejního 10. ročníku pořadatel Štěpán “Čerw” Červený. Po skočném bratříčkování bude následovat klasická klikatice historickým centrem a po střechách tržnice. Vše zakončí cílový skok přímo na Husově náměstí.

Další informace naleznete na www.rakovnickecyklovani.cz a www.czechdt.cz .

Harmonogram:

10:00-12:45 – registrace
13:00-15:00 – trénink
15:30-16:30 – kvalifikace
16:30-17:30 – závod
17:45-18:00 – vyhlášení + tombola