reklama

reklama

TRUVATIV Descendat + Stylo | Tech News

Konsorcium SRAM nás minulý týden šokovalo představením sady GX Eagle, která přináší technologii pohonu 1×12 v podobě vhodné pro masové rozšíření. Ve vývojovém středisku se ale nezapomíná ani na ostatní značky, proto již brzy bude možné roztáčet Eagle třeba i klikami Truvativ Stylo a Descendant.

V tomto případě asi nemusíme zabíhat do zbytečných podrobností, jelikož mnoho technických údajů vlastně ani známo není. Pokud to shrnu, pak se můžeme těšit na kliky pro ostré enduro a gravity nasazení, model Truvativ Descendant v podobě kompozitní (Carbon) nebo hliníkové (6K Aluminum) a trailovou variantu Stylo, rovněž na karbonu, či hliníku.

Karbonová varianta Truvativ Descendant by se měla pochlubit výjimečným poměrem hmotnosti, tuhosti a především odolnosti. Znáte ten styl prohlášení: „Dost lehké pro XC, dostatečně tuhé pro nekompromisní enduro.“ Hliníková verze pak vedle podobné snahy zohledňuje také konečnou cenu (viz ceny na konci článku).

Truvativ Descendant Carbon
Truvativ Descendant 6K Aluminum (GXP – 24 mm)
Truvativ Descendant 6K Aluminum (PowerSpline)

 

reklama

Podobný scénář platí i pro kliky Truvativ Stylo, kde opět najdeme vrcholnou verzi Truvativ Stylo Carbon a vedle ní dostupnější Stylo 6K Aluminum. Řada Stylo přitom cílí především na trailové jezdce, ubírá něco málo z „nezničitelnosti“ řady Descendant, přidává hmotnostní úsporu a cílí hodně na efektivitu.

U obou řad klik Truvativ a u obou variant materiálu se vždy setkáme s Direct Mount převodníky SRAM Eagle, které se mohou chlubit profilací zubů X-SYNC™2. Něco víc než jen prosté „Narrow-Wide.“ Hodně se zde myslelo na maximální souhru s řazením SRAM Eagle, primárně se sadami X01 Eagle (karbonové kliky) a GX Eagle (hliníkové kliky).

Pozorný čtenář si jistě všimne i nápadné podobnosti s klikami SRAM. I když není vše stejné, co stejně vypadá. Zahrál jsem si trochu hru „najdi deset rozdílů“ a porovnal zejména hliníkové kliky SRAM GX Eagle a Truvativ Descendant/Stylo 6K Aluminum určené pro osu GXP (24 mm). Výsledek je nalezený rozdíl ve velikosti vybrání z vnitřní strany kliky (větší vybrání je u SRAM GX) a v jiných detailech. Hovoříme o „buclatých“ klikách.

U rovných variant je patrné trochu jiná profilace i z vnější strany, ale to už možná brousíme až zbytečně hluboko do detailů.


TRUVATIV Descendant/Stylo – ceny (přibližně)

Truvativ Descendant Carbon/Stylo Carbon: 6499 – 6 899 Kč
Truvativ Descendant 6K Aluminum/Stylo 6K Aluminum: 2 899 – 3 499 Kč

Hmotnosti a rozměry: 

Truvativ Descendant 6K Alu: 622 – 657 g
Truvativ Descendant Carbon: není uvedena!
Truvativ Stylo 6K Alu: 622 – 657 g
Truvativ Stylo Carbon: 568 – 600 g

Délky klik: 1701 175 mm
Osy: BB30/PF30-68/73 mm , GXP/PF GXP 68/73 mm
Rozhraní: 24 mm, 30 mm, Power Spline™

Více informací ještě dnes na webu www.sram.com/truvativ

*Kliky Truvativ Descendant Carbon Eagle BB30 (175 mm) s převodníkem X-Sync DM 30 zubů za výhodnou cenu na webu: www.koloshop.cz

Truvativ Descendant Stylo Carbon (GXP – 24 mm)
Truvativ Stylo 6K Aluminum (BB30)
Descendant 6K Aluminum (GXP – 24 mm)