reklama

reklama

Dynaplug Micro Pro – oprava defektu bezdušové pneu

Bezdušové pneumatiky jsou „vynálezem“, který jsme si mnozí oblíbili a bereme jej pomalu za samozřejmost. Samozřejmostí ale bohužel je i to, že v případě jejich defektu, který nevyplní těsnící mléko, nejde jinak než do pláště vložit duši. Nebo tomu tak není?

Jsou defekty a defekty. Když plášť říznete z boku, pak vám nepomůže snad ani svěcená voda. V takovém případě je potřeba řeznou ránu podlepit, nebo alespoň podložit, do kola vložit duši a doufat, že se vám po cestě dolů nevyboulí a nepraskne.

Co se ale stane, když chytnete trn, hřebík, nebo jiný tenký ostrý předmět? Pravidla paniky tvrdí: „Nesahej na to, dokud to drží!“ Pravda, pokud cizí předmět, který vnikl do vašeho pláště, utěsní mléko, není asi třeba hned panikařit a je lepší jej tam nechat. Tedy pokud chcete opravdu jen dojet.

Dynaplug Micro Pro zatíží vaši kapsu pouhými 46 gramy!
Patrona Micro Pro obsahuje dva trny s knotem, jeden trn pro chvilkové utěsnění defektu, mikro nožík a štěteček.

Naopak pokud se chcete ještě projet, bude vám při takovémto přístupu hrozit riziko, že se trn nebo hřebík z pláště stejně vyrve, třeba při ostřejším brzdění, díra se otevře, nebo, nedej bože, se plášť tímto ještě více rozpárá! Čistě teoreticky…

Pomoc v takovém případě ale může být až překvapivě snadná. Jmenuje se DYNAPLUG! Jasně, není to rozhodně jediné řešení na našem trhu určené pro opravu defektu bezdušového pláště těsnícími knoty, je ale prvním podobným, které jsme si osobně vyzkoušeli. K dispozici na test máme hned dvě varianty, komplexní Dynaplug Micro Pro a maličkatý Dynaplug Racer.

Tomuto tématu se budeme ještě věnovat a vše si popíšeme ještě podrobněji. Zatím se můžete podívat na naše aktuálně sestavené video, v němž jsem se rozhodl vyzkoušet Dynaplug Micro Pro v praxi. Prostě jsem vyjel do lesa, propíchl si plášť hřebíkem a pak se to snažil opravit. Co myslíte, dojel jsem ještě domů, nebo jsem odcházel s kolem na rameni?

Takto pro ilustraci vypadá práce s menší sadou Dynaplug Racer


Dynaplug Micro Pro / Racer

Více informací, prozatím, čerpejte na domácím webu výrobce www.dynaplug.com

Přehled výrobků Dynaplug, které budou brzy dostupné na našem trhu, najdete na webu dovozce www.bikeaction.cz

Dynaplug CZ ceny:

Dynaplug Micro Pro: 1399 Kč / 1599  Kč (stříbrný/barevný)
(v sadě je 5 knotů s mosazným ostrým hrotem)

Dynaplug Racer: 1399 Kč (jedna barva)
(v sadě jsou 3 knoty s mosazným ostrým hrotem  a 2 Megaknoty)

Dynaplug – náhradní knoty 

Dynaplug plug point: 299 Kč (5 knotů s ostrým mosazným hrotem)
Dynaplug plug bullet: 299 Kč (5 knotů s kulatým mosazným hrotem)
Dynaplug plug MEGA: 319 Kč (3 knoty s kulatým mosazným hrotem, velikost MEGA, pro Dynaplug Racer)

 

reklama

Dynaplug Micro Pro