reklama

reklama

BC Bike Ride – Biketrip napříč Britskou Kolumbií

Organizátoři dnes již legendárního etapového závodu BC Bike Race přicházejí s další zajímavou myšlenkou. Po deseti letech závodění, během nichž poznaly krásy Britské Kolumbie stovky, ne-li tisíce bikerů, je tu nová možnost pro všechny, kterým je všudypřítomný závodní shon docela cizí.

British Columbia Bike Ride má být velkolepou vícedenní výpravou napříč celou provincií a všemi jejími tajemstvími. Pryč od všech povinností a stresů. Jen vy, horské kolo, panenská příroda a parta stejně naladěných dobrodruhů.

reklama

Jak sami organizátoři zdůrazňují, British Bike Ride bude ultimátní cyklistickou vyjížďkou, která účastníky povede za přírodními krásami a historickými a kulturními zajímavostmi severní části Britské Kolumbie. Trasa bude propojovat města North Vancouver, Willams Lake, Prince George, Burns Lake, Smithers, Terrace a Prince Rupert a povede po těch nejlepších stezkách, jaké si jen dokážete představit.

S počtem účastnických míst omezeným na rovnou stovku nepůjde jen o běžnou vyjížďku. Zblízka se podíváte do míst, na kterých se dlouhá léta budují ty nejlepší terénní traily na světě. Organizátoři navíc slibují návštěvu několika desítek tajných, neznalé veřejnosti jen těžce přístupných pěšinek a singletracků, na které se běžný cyklista jen stěží kdy podívá. Neméně důležitou součástí výpravy bude poznávání místní kultury, tradic a bohaté historie.

Tři tisíce kilometrů dlouhé dobrodružství započne pátého srpna ve Vancouveru a o sedm dní později skončí v deštném pralese Great Bear Rainforest přímo na pobřeží Atlantského oceánu. Účastníci budou mezi jednotlivými etapami přepravováni letadly, vlaky i luxusními autobusy tak, aby na sebe vše navazovalo jako dokonale promazaný stroj. Jedinečný zážitek bude korunován vybraným jídlem, bezednou zásobou lokálního piva a každovečerními táboráky se zábavou až do brzkých ranních hodin.

BC Bike Race vs. BC Bike Ride

Zatímco závod BC Bike Race má jasně daná pravidla, časový harmonogram a všichni se ženou za možná nejlepšími výsledky, základní filozofie vyjížďky BC Bike Ride je naprosto jiná. Na rozdíl od závodu na vás nikdo nebude koukat jako na blázna, když se právě zdolaný trail rozhodnete pokořit ještě jednou. Všudypřítomná svoboda a volnost je tím hlavním, co tuto výpravu odlišuje od uspěchaného závodního mumraje. Každý den objevujete taková místa a zažíváte taková dobrodružství, jaká si sami naplánujete. Organizátoři vám ukáží cestu, zajistí veškerý servis a vše ostatní zůstává pouze na vás samotných.

Pořadatelé si rovněž kladou za cíl nabídnout zážitkovou dovolenou, která bez potíží zastíní to, co jste až dosud považovali za nejlepší týden svého života. Očekávat můžete nekonečné kilometry pečlivě udržovaných singletracků a bezchybný servis od pořadatelů jednoho z nejlepších bikových závodů světa.

British Columbia Bike Ride se koná ve dnech 5. – 13. 8. 2017. Počet míst je omezen na rovnou stovku, proto neváhejte a zaregistrujte se co nejdříve. Registrace se otevírá již v úterý 7. února. Více na www.bcbikeride.com.

Cena: 3 999 CAD/osobu

*Pokud by se někdo z vás rozhodl pro účast, budeme moc rádi, pokud pak sepíšete své osobní dojmy a zážitky, jež bychom následně publikovali. My si zatím budeme spořit do prasátka a třeba za rok, dva se na tuto akci také sami vypravíme 😉

Itinerář BC Bike Ride 2017

Foto: Margus Riga)