reklama

reklama

Co čekat u Canyonu v roce 2017 – Tech News

2017-Exceed-CF-SL-79-PRO-RACE-startMezi jinými novinkami nám přistálo v mailu i upozornění na pár očekávaných přírůstků v rámci značky Canyon, či spíše omlazení, respektive úpravy stávající modelové nabídky s výhledem na rok 2017.

Informace k novinkám nejsou nijak přehnaně obšírné, proto si pojďme ve zkratce prohlédnout, co nového Canyon chystá pro další rok, více si povíme třeba po návratu z veletrhu Eurobike, který se koná na konci srpna 2016.

CANYON EXCEED CF SL 7.9 PRO RACE

Omlazeným a zdokonaleným přírůstkem do rodiny sportovních hardtailů Canyon je model Exceed CF SL, který má v sobě integrovánu DNA strojů vítězících v závodech světového poháru v XC. Lze u něj tedy očekávat výtečný mix nízké hmotnosti, rozumného komfortu, nekompromisní tuhosti a odolnosti. Geometrie plně odpovídá nejnovějším trendům světa závodního XC a perličkou na tomto dortu může být zbrusu nová sada SRAM Eagle 1×12. Ta nabízí nekompromisní výkony a dostatečně široký rozsah převodů pro XC okruhy i dlouhé maratonské tratě.

Více o současné řadě Canyon Exceed – www.canyon.com

2017-Exceed-CF-SL-79-PRO-RACECanyon-Exceed-CF-tab

CANYON NEURON AL 9.9 SL

Poměrně výraznou změnou je přejmenování celé řady Nerve AL a CF, kdy tyto stroje budeme, počínaje modelovým rokem 2017, potkávat pod jménem Neuron. Jako ukázka nové sestavy a výbavy řady Neuron je model AL 9.9 SL, který rovněž nabídne sadu SRAM Eagle s dvanácti převody, či odpružení Fox řady Factory s vidlicí Fox Float 34 a tlumičem Float DPS.

Více o současné řadě Canyon Nerve – www.canyon.com

2017-Neuron-AL-29-99-SL Canyon-Neuron-AL-tab

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

CANYON SPECTRAL WMN CF 9.0 EX

Zajímavým omlazením současné nabídky je též dámský model Spectral WMN CF 9.0 CF, který je osazen odpružením RockShox (Pike RCT3 a Monarch XX), jež bylo naladěno speciálně pro lehčí jezdce – ženy. Evergreenem dnešního představení je sada SRAM Eagle 1×12, která by měla v kombinaci s převodníkem o velikosti 32 zubů zajistit dost převodů v kopcích i na rovinách.

Více o současné řadě Canyon Spectral – www.canyon.com

2017-Spectral-WMN-CF-9-EX Canyon-Spectral-WMN-tab

CANYON SPECTRAL CF 9.0 EX

Posledním nově představeným strojem je model Spectral CF 9.0 CF v provedení pro rok 2017, který dostal zcela novou specifikaci. Nově je vybaven kompletním odpružením RockShox v kombinaci RS Pike RCT3 a RS Monarch RT3 (150/140 mm P/Z). Zmizel tedy původní CaneCreek DB Inline. Za mě palec nahoru! Naposledy je potřeba připomenout sadu SRAM Eagle 1×12, která bude dominovat i tomuto stroji, a to v provedení X01.

Více o současné řadě Canyon Spectral – www.canyon.com

2017-Spectral-CF-9-EX Canyon-Spectral-CF-90-tab