reklama

reklama

Fox Transfer – Tech News

Fox Transfer - Tech newsTeleskopických sedlovek začíná být na trhu až nepřeberné množství, přesto, nebo právě proto si člověk říká, proč bere Fox tento obor tak trochu jako okrajovou záležitost? Proč stále nabízí zatím jen jeden, konstrukčně poněkud old-school, model Fox D.O.S.S.? To by se ale mohlo brzy změnit díky novince Fox Transfer.

Fox zatím nic oficiálního do světa sice nevypustil, alespoň k nám se nic nedostalo. Každopádně na webu PinkBike.com proběhla již tato informace, jelikož novou sedlovku Fox Transfer, která má být zatím jen prototypem, našli jejich zvídaví redaktoři na stroji Cube patřícímu jezdci jménem Greg Callaghan. Vtipné je, že nová sedlovka nevypadá ani trochu jako prototyp, ale jako plnohodnotný produkční kousek vybavený všemi potřebnými logy, popiskami, ryskami atd.

Fox Transfer - Tech newsZdvih 6″, průměr 31,6 mm. Vypadá toto jako prototyp? Neřekli bychom 😉

Budeme-li se přesto bavit o prototypu, asi nás nezaskočí fakt, že o nové sedlovce toho zatím moc nevíme. Jaké zdvihy nabídne, jaké rozměry, za jaké ceny atd. Koukněme ale na zmíněný kousek a něco málo nám snad bude jasné. Gregova sedlovka Fox Transfer je průměru 31,6 mm a disponuje zdvihem 150 mm! Zcela zřejmé a pozitivní je její provedení typu Stealth, tedy s vedením taženým vnitřkem rámu. Konečně!

Fox Transfer - Tech news V případě potřeby vyndat sedlovku z rámu stačí jednoduše odpojit váleček lanka…

Fox Transfer - Tech newsOvládací páčka konečně vypadá lidsky a lze ji usadit na místo levého řazení.

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

Ovládací páčka rovněž prodělala nemalý vývoj, takže již vypadá dostatečně lidsky a hlavně ji lze namontovat na levou stranu řídítek, dolů namísto řazení. Původní (současný) Fox D.O.S.S. – nikdy jsem s ním vlastně neměl tu čest – byl sice pověstný svou nezničitelností, ale také značným odporem velké a nevzhledné ovládací páčky a také pouze třemi polohami atd.

Fox Transfer - Tech news Horní kolárek je poměrně elegantní a kompaktní, aby bylo možné sedlovku s vyšším zdvihem maximálně „utopit“ v rámu.

Fox Transfer - Tech newsJe to Fox, takže nesmí chybět tradiční zlatá povrchová úprava Kashima Coat! I v tomto bodě to vypadá, že je nová sedlovka připravená do prodeje!

Nový Fox Transfer by měl nabídnout vnitřní hydraulické řešení, plynulé nastavení výšky sedla a ovládání klasicky lankem. Myšleno bylo i na snadnou montáž, demontáž, či transfer kola. Nenajdeme zde sice žádný supersofistikovaný systém odpojení vedení, každopádně možnost snadno vyháknout váleček lanka z očka na spodku sedlovky bohatě stačí. Jediným trikem bude tedy správně zkrátit lanko, nasadit na něj koncovku a schovat jej do připravené drážky na spodní straně páčky. To je podle mě košer!

Tolik zatím obecně k nové sedlovce Fox Transfer. Dostanou-li se k nám další bližší informace, rádi se o ně s vámi obratem podělíme.


Sedlovka Fox Transfer v nabídce obchodu koloshop.cz

Foto: Matt Wragg – PinkBike.com