reklama

reklama

BIKEFEST 2016 – 27. – 29. 5. Kálnica (SK) | pozvánka

BIKEFEST 2016 - KalnicePříznivci cyklistiky se sejdou od 27. do 29. května 2016 v DEMA Bikeparku Kálnice u Nového Města nad Váhem. Letošní ročník přinese příznivcům cyklistiky více než 400 testovacích kol od největších značek na světovém trhu, druhý ročník světové slopestyle FMB série a chybět nebude ani oblíbený KELLYS BIKEFEST maraton.

(tisková zpráva)
Každý rok se zvyšuje počet vystavovatelů a testovacích kol. Minulý ročník nabídlo celkem 52 vystavovatelů na testování přesně 413 kol. Na testování budou připraveny dva XC okruhy, osm sjezdových a freeride tratí a také fourcross a dual slalomová trať. Pro ty, kteří přijdou s vlastním kolem, je připravena úschovna kol. Online rezervace kol za zvýhodněnou cenu je možná do 24. 5. 2016.

BIKEFEST 2016 - Kalnice

Krkolomné akrobatické kousky

Ani letos nebudou chybět nejoblíbenější disciplíny jako XC Eliminator, Dual Pumptrack, Enduro a nejextrémnější disciplína slopestyle. Už podruhé je letošní slopestyle na BIKEFESTu zařazen do kalendáře světové série Freeride Mountain Bike World Tour s bronzovým statusem! Organizátoři očekávají účast slopestylové špičky nejen ze Slovenska a Čech, ale i z Polska, Maďarska, Rakouska, Slovinska a dokonce i Ruska. Letos připravili dvakrát delší trať se čtrnácti překážkami. Lajnu překážek oproti minulému roku doplní skok přes ratraky, wallride, nějaký ten transferek a pár dalších skoků.

BIKEFEST 2016 - Kalnice

KELLYS BIKEFEST MARATON bude zlatou tečkou festivalu

KELLYS BIKEFEST maraton v Kálnici přiláká každý rok více a více lidí, a proto prošel několika organizačními změnami. Největší změny pocítí soutěžící během samotného závodu. I letos budou pro soutěžící připraveny tři okruhy. Své schopnosti si budou moci otestovat na velkém okruhu s délkou 49 km nebo středním okruhu s délkou 23 km. Pro nejmenší bude připraven rodinný okruh, který bude letos měřit do 6 km a zvládne ho každé dítě, které již odevzdalo odrážedlo mladšímu sourozenci.

Letos se na start maratonu postaví i profesionální závodníci soutěžící o body v rámci Evropského poháru neslyšících.

Každý účastník, který se zaregistruje na jakýkoliv závod online do 12. 5. 2016, získá také personalizované startovní číslo se svým jménem a národností. Online registrace na závody se uzavírá v neděli 22. 5. 2016.

BIKEFEST 2016 - KalniceBIKEFEST 2016 - Kalnice

Nezapomnělo se ani na nejmenší

BikeFest je celorodinná záležitost a nezapomíná ani na nejmenší bikery. Letos se děti, ale i rodiče mohou těšit na novou, větší dětskou zónu – Kenzo FAMILY Bike Park, která bude v provozu od pátku 12:00 hod. do neděle 14:00 hod. Děti si mohou půjčit odrážedla i dětská a juniorská kola zcela zdarma.

BikeFest je především o kolech, ale nejen o nich. Správný festival z něj dělá množství doprovodných akcí, stánky s různorodým jídlem, večerní, noční (a ranní) živé koncerty a všudepřítomní dobře naladění lidé. Chybí tu vůbec něco? Ano… Vstupné!

Více informací, registrace a vše ostatní najdete na webu: www.bikefest.sk

BIKEFEST 2016 - Kalnice

BIKEFEST 2016 - Kalnice

BIKEFEST 2016 – PROGRAM

Pátek – neděle
27. – 29. 5. 2016
DĚTSKÁ ZÓNA Nová a větší dětská zóna, kde si mohou děti bezplatně půjčit odrážedla a juniorská kola. Zkušení instruktoři jim vysvětlí, jak bezpečně jezdit.
Pátek, 27. 5. 2016 13:00 PUMPTRACK Tradiční pumpovací závody na velkém pumptracku DEMA bikeparku Kálnice a warm-up před večerním dual pump závodem. Tento rok se změněnými pravidly.
15:00 DUAL PUMPTRACK Dual Pumptrack na trati, která je středoevropským unikátem. Závody na dvou samostatných tratích plných vln, klopenek a skoků. Závodníci přitom musejí využít energii svého těla a kola, závodit se bude na kolech bez řetězů.
19:00 XC ELIMINATOR Atraktivní vyřazovací závody čtveřic na náročné trati s výšlapy i technickými prvky. Kromě nadupaných XC závodníků si na své přijdou i milovníci gravity disciplín.
Sobota, 28. 5. 2016 11:00 ENDURO Na závodníky čekají 4 poctivé přírodní sjezdy s převýšením 780 metrů, na které se bude třeba dostat po vlastních.
12:00 XC VÝŠLAP Největší dříči si mohou i tento rok otestovat svou výdrž během extrémního XC výšlapu na 500 metrů dlouhé trati.. Pro línější dříče je připravena kategorie elektrokol.
13:00 SLOPESTYLE Slopestyle byl zařazen do kalendáře světové série Freeride Mountain Bike World Tour s bronzovým statusem. Připravili jsme dvakrát delší trať a dvojnásobný počet překážek.
18:15 AIRBAG Během celého Bikefestu bude k dispozici velký nafukovací airbag úplně zadarmo. V sobotu se může každý přihlásit na freestyle contest v dvou kategoriích – MTB a BMX.
19:30 DUAL SLALOM Noční dual slalom je pro diváky jedna z nejatraktivnějších a nejnapínavějších disciplín, pro závodníky výzva a adrenalin. Celá trať je rozdělena na dvě samostatné dráhy a zabrání se tak kontaktu soutěžících.
Neděle, 29. 5. 2016 10:00 MARATÓN 3 okruhy – dlouhý (49 km), střední (23 km) a rodinný okruh (do 6 km). Nová disciplína: elektrokola se dvěma kategoriemi. Tento rok se na start maratonu postaví i profesionální závodníci soutěžící o body v rámci Evropského poháru neslyšících.
11:30 DOWNHILL Sjezdové závody jsou královskou disciplínou cyklistiky. Na startu uvidíte ty nejlepších slovenské sjezdaře.

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

CTM Enduro Race 2016

Třetí ročník endura na BikeFestu nabídne kvalitní závod pro všechny příznivce mountainbikingu. CTM Enduro Race startuje v sobotu 28. května 2016 během BikeFestu v Kálnici. Vítěz si kromě koruny krále lesa odnese i atraktivní výhru.

Dva roky po sobě plná startovací listina na enduru je známkou, že tato disciplína má své místo nejen na BikeFestu, ale zejména v bikovém světě. Momentálně se na Slovensku nejezdí žádná enduro série a zazávodit se dá jen na pár solitérních závodech nebo v rámci BikeFestu v Kálnici. Právě během BikeFestu v sobotu 28. května 2016 budou mít příznivci této disciplíny příležitost vyzkoušet si tento netradiční formát závodů připomínající rallye závody aut.

BIKEFEST 2016 - Kalnice

Co vás čeká tento rok?

Trasa závodu čítá 25 kilometrů, 1024 nastoupaných metrů a pět rychlostních zkoušek. Na 4 erzety se pojede po vlastní ose, transfer na pátou RZ (nově přidaná) usnadní vlek. Časový odhad pro celý závod jsou 4 hodiny.

Na vítěze čeká limitovaná edice enduro rámu CTM Scroll Pro. Každý soutěžící však bude automaticky zařazen do tomboly o 20 věcných cen.

Mapa trasy CTM Enduro Race 2016 bude zveřejněna ve čtvrtek 26. 5. 2016 na www.bikefest.sk

Online registrace za zvýhodněné startovné 9 € bude probíhat do neděle 22. května 2016 do půlnoci.

Více info o závodě a zvýhodněná registrace zde: http://bikefest.sk/preteky/ctm-enduro-race-2016

BIKEFEST 2016 - Kalnice

Slopestyle v rámci FMB WORLD TOUR

FMB série přichází podruhé na Slovensko a znovu na BIKEFEST do Kálnice. O body do série mají u nás v plánu zabojovat nejen domácí českoslovenští jezdci, ale i vzácné návštěvy z Polska, Maďarska, ale i Rakouska, Slovinska či dokonce Ruska.

Světovou úroveň v plném rozsahu potvrdila nejen mezinárodní účast, ale i rideři skladbou a náročností triků. Borci mohli získat body na velké eventy FMB Tour, jako jsou Crankworx, 26TRIX, či dokonce Red Bull Rampage. Už kvalifikace naznačovala, že kluci nenechali nic náhodě a začali z rukávů vytahovat esa jako backflip, CONDOR, barspiny či 360ky.

Máme rádi výzvy, a proto letos posouváme slopestyle o level výše. Připravujeme dvakrát delší trať se čtrnácti překážkami. O design tratě se i letos postará Viliam Križan. Lajnu překážek oproti minulému roku doplní skok přes ratraky, wallride, nějaký ten transferek a pár dalších skoků.

BIKEFEST 2016 - Kalnice

Vítězové si rozdělí navýšené prize money v celkové hodnotě 1 800 euro. Důslednou přípravu si zaslouží už i samotná motivační odměna za nejlepší trik, která bude tento rok v hodnotě 200 euro.

Rozdat si to budou moci kromě slopestylové špičky i amatéři ve své vlastní kategorii. V ceně startovného dostanete i vyvezení na vleku, abyste si namísto šlapání do kopce ušetřili energii na triky.

Když neseberete potřebnou odvahu k registraci a následnému diktátu na trati, určitě se přijďte podívat na show plnou vysokých poletů a nepochopitelných figur ve vzduchu. Trať je výborně viditelná přímo z kopce a silná divácká kulisa dodá této nejextrémnější show tu správnou atmosféru.

BIKEFEST 2016 - Kalnice

ČASOVÝ HARMONOGRAM:
Trénink: 26. – 28. 5. od 10:00 do 18:00 a 28. 5. od 10:00 do 12:30

Kvalifikace: 28. 5. od 13:00 do 15:45
Spočítání výsledků a trénink mezi kvalifikací a finále: 15:45 – 16:15

Finále: 28. 5. od 16:15 do 18:00
Vyhlášení výsledků bude hned po finále.

TRAŤ:
Délka: 500 m, počet překážek: 14

STARTOVNÉ:
35 euro (trať a vlek na 3 dny)

Registrace online na www.bikefest.sk/preteky/slopestyle-fmb-world-tour-2016

SYSTÉM ZÁVODŮ:
Kvalifikace: 2 jízdy – počítá se lepší
Finále: 3 jízdy – počítá se lepší

Do finále postupuje 20 riderů
Best Trick: vyhlásí se z jízd z kvalifikace a finále
Počet rozhodčích: 2

Foto: Bikefest.sk