reklama

reklama

Pondělní videonálož #17_2016

Pondelni-videonaloz_17-2016Už jen týden a duben bude za námi a s ním snad i tohle bláznivé aprílové počasí, kdy člověk jeden týden jezdí v krátkém triku a maže se krémem na opalování, další týden posté tahá ze dna šuplíku podzimní a zimní hadry. Největší joke mi přijde to, že jsem včera večer pro jistotu znovu dával na auto zimní kola!

Úvodní foto: Pia Rummland / Marvin Gebauer (PinkBike.com)

Proč? Zítra ráno, zhruba ve tři hodiny po půlnoci, totiž vyrážím na mezinárodní prezentaci novinek Rocky Mountain, která se koná na rakousko-italském pomezí v srdci Dolomit nedaleko Cortiny. Předpověď počasí přitom hlásí v tomto místě noční teploty hluboko pod bodem mrazu a ve středu silné sněžení! Uvíznout s letníma šlupkama někde na Brenneru vážně nechci! Ještě klika, že mám k autu celá kola a že to nedělám poprvé, proto mi včerejší výměna trvala jen něco málo přes půl hodiny. Sice mě štve, že to koncem týdne budu dělat znova, ale co už…

Krom toho si říkám, že se tam na kole asi moc nesvezu, pro jistotu jsem si ale nabalil všechno teplé cyklistické oblečení co mám. Třeba si užijeme zábavu na fatbikách ve stylu 2 Fat 2 Furious, nebo na bílé peřině prověříme novinku Rocky Mountain Pipeline s koly 27,5+! Každopádně se tímto omlouvám, že tento týden moc velkých témat nebude, jelikož budu plné dva dny na cestách…

Tak a teď už pojďme na pondělní videa, ať se sám trochu zahřeju před tím, než budu zítra mrznout někde v Dolomitech a navíc spát možná i v karavanu… Uáááá!

Spring – Riding in the Highlands

Tematičtější začátek jsem si snad ani nemohl přát. Aneb jaro je zde a už se nemalou měrou začíná prosazovat i na Skotské vysočině. Když do toho nepřijde nečekaný blizzard! Nebuďme ale škarohlídi, věřme kalendáři a pojďme se společně jarně naladit za asistence lokálního skotského ridera, kterým je Nash Masson.

Hack Bike Derby

Tohle je slušná jízda! Závod, kde soupeří jezdci, kteří si svoje kola postavili sami. Aktuální téma zní „Klunkers“, stroje z období zrodu MTB (1976).

Základní pravidla jsou poměrně přísná:

  • Jezdec musí jet na kole, které si sám postavil
  • Rám musí být z oceli a postaven účelově pro tuto akci
  • Kolo musí být postaveno co nejlevněji (pod 300 GBP)
  • Rám nesmí být lakovaný, může být ale opracovaný nebo pomalovaný
  • Všechna kola musí používat stejné pláště a rozměr kol (Bontrager 26×2,35“ XR4 Team Issue)
  • Kola musí být vybavena podobně jako v roce 1976 – jeden převod, dvě brzdy, žádná hydraulika nebo kotouče, žádné V-brzdy
  • Kolo musí vypadat jako Klunker!

CHASING TRAIL – REMY ABSALON

Z blbnutí v blátě na historicky vypadajících strojích zpět do reality dnešních dní. Rémy Absalon nás totiž vezme do oblasti Les Vosges, kde se cítí „jako doma“ a kde si užívá své notoricky známé traily!

Madeira – Hunting for Poncha

Madeira je mnohými vnímána spíše jako malý kontinent, než jako velký ostrov. Natolik je pestrá a rozmanitá. Dříve byla tato destinace přehlížena, dnes se z ní ale stává místo, které mnozí profesionální, ale i amatérští jezdci využívají pro jarní trénink, či naopak podzimní relax a prodloužení běžné sezóny.

Celý příběh a více fotek na: www.PinkBike.com

OPEN SEASON

Ty bláho, to už je let, co jsem se byl podívat na Márošákův kdysi-jenom-pumptrack pod dálničním mostem a dost zírám, co tam za tu dobu vše vyrostlo! Luxusní stavba pánové, tam se asi hezky trénuje, pumpuje a létá 😀

Jeff Kendall-Weed visits the Pacific Northwest

Pokud máte touhu vyrazit někdy s kolem objevovat zajímavé destinace v Severní Americe, pak byste vedle Kanady a Whistleru neměli opomenout ani místa na druhé straně čáry, tedy v USA. Oblast obecně zvaná Pacific Northwest má totiž rozhodně co nabídnout! Vím to, byl jsem tam!

N1NO – The Hunt for Glory – Chapter 10 ‚Going Full Throttle with Brendog‘

Každý rok si N1NO a Brendan Fairclough najdou chvilku, aby vyrazili společně do divočiny, aby se společně bavili, jezdili a trénovali. Co může mít společného mistr světa v XC s věhlasným pilotem DH? Možná více, než byste čekali!

On-One Codeine

Není lepší cesta jak si vyčistit hlavu po náročném večírku než vzít kolo a vyrazit někam na čerstvý vzduch. Jen musíte mít sílu udržet řídítka v ruce alespoň tak, jako tito borci, jež nám netradiční cestou předvádí schopnosti nového stroje On-One Codeine.
Více o něm na webu: www.on-one.co.uk

Be Easy with Eric Lawrenuk

Aby nám náhodou jedno pondělí nechybělo něco z Kanady… Pojďme se podívat, jak si jezdí Eric Lawrenuk, který má tak rád mlžné lesy a vývozy na kopec autem! Kdo by se také něčemu podobnému bránil?

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

**BONUS**

Fairdale Bikes Research and Design Front Derailleur Repurposing Division: Shifting Your Perception

SRAM říká: „Přesmykač je mrtvý a patří leda do učebnic MTB dějepisu.“ No jo, ale co se všemi těmi přesmykači, které postupně sundáváme z našich kol? Jeden nápad jsme objevili! Tedy ne my, ale lidé z Fairdale Bikes a ne jeden, ale celou plejádu nápadů!

90’s MTB masters (1992)

Horská kola se za posledních roky neustále mění a vyvíjí a kdyby před vás někdo postavil stroj třeba z roku 1992, možná, že byste s ním nesjeli ani schody! Vášeň pro kolo a chuť objevovat svět v jeho sedle se ale po celé dekády nemění, jak to příkladně demonstrují Juan Ochoa a Juan Manuel Montero.