reklama

reklama

Transition Triple – nový model na 26“

Transition TripleSláva, úplně všichni se nezbláznili do velkých kol a ne všichni cpou 27,5“ všude kam můžou i nemůžou! Například Transition aktuálně představuje zbrusu nový celoodpružený slopestyle speciál nazvaný prostě Triple, nástupce modelu Double, který do světa vyráží na průměru 26“.

Ono to vlastně není až tak velké překvapení, myslím ten průměr kol, jelikož „skákací“ a slopestyle kola se obecně drží klasického rozměru 26“. Jelikož skákat s většími koly se nikomu zřejmě nechce a ani by to pořádně nedávalo smysl! Dalším důkazem může být třeba Canyon Stitched 720° či jeho pevná obdoba Stitched 360° (180°), aneb další nové slopestyle a dirtjump speciály na 26“ kolech.

Canyon-Stitched-720Canyon Stitched 720°

Transition-Double-01Transition Double

Zpět ale ke stroji Transition Triple, který demonstruje návrat značky k této kategorii skákacích kol. Přitom dle vyjádření zástupců Transition a informací kolujících po internetu nebylo toto kolo navrženo jen a pouze pro vrcholové sportovcem, nýbrž by mělo být vhodné i pro pohodové skákání na boulích za barákem!

Transition Triple jednoduše vychází z konstrukce svého přímého předchůdce, modelu Double, k němuž přidává několik moderních prvků a vychytávek. Tím hlavním je koncentrický hlavní čep zadní stavby, který se otáčí okolo šlapacího středu. Díky tomu nedochází k napínání řetězu, což znamená, že můžete použít jediný převod (singlespeed) a pomocí nastavitelných patek napnout řetěz a více se nezaobírat napínáky či vodítky.

Pamatováno je také na jezdce, kteří by přeci jen rádi použili pár převodů, nechtějí se ale omezovat kabely při točení řídítek sem a tam (barspin). Pro tyto případy je nachystán úchyt pro řazení na rámu. A hlavu si nemusíte dělat ani s výběrem správné velikosti, jelikož rám Transition Triple se bude nabízet v jediném rozměru „one size fits all“.

Transition Triple

ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI

– nulový tah řetězu díky koncentrickému čepu (BB Pivot)
– ultra krátká zadní stavba – 390 mm
– nastavitelné patky pro osu 10×135 mm (singlespeed nebo převody)
– kónická hlavová trubka
– závitový střed 73 mm
– výměnný držák pro řazení na spodní trubce
– hmotnost rámu 2,8 kg

Další info již brzy na webu www.transitionbikes.com

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

Foto: Transition (jízdní) / Chris Bailey (jízdní)
Transition Triple Transition Triple Transition Triple Transition Triple