reklama

reklama

Pondělní videonálož #9-2016

pondelni-videonaloz-9-2016Když jsem dnes ráno viděl v TV předpověď počasí na další cca jeden týden a kousek, říkal jsem si, že jsem tu bednu neměl vůbec zapínat a hlavně, že jsem neměl vůbec lézt z postele! Zima sice letos žádná nebyla, ale mokro a čvachtavo je posledních několik měsíců víc než dost, tak kde ještě hledat motivaci k tomu jít vůbec na kolo???

Přiznávám, že mě i díky tomuto „Způsobu zimy“, kdy jsem si říkal, že už vlastně ani nevím, jak vypadají moje tretry čisté, začínám znovu objevovat kouzlo úzkých plášťů a místy i vcelku hladkého českého asfaltu. To se ostatně docela hodí, když vedle BikeAndRide.cz rozjíždíme paralelně i druhý web Cycling-World.cz, který ale na druhou stranu nemá být jen o silnici. No nic, nechám si své blábolení pro sebe, pojďme raději na aktuální témata.

Co tento týden na BikeAndRide.cz a Cycling-World.cz

Aktuální týden bude pro mě z organizačního a časového hlediska docela šílený, proto tentokrát nebudu slibovat nic velkolepého. Pár věcí (testů) potřebuju dokončit, něco nafotit, několik kol odevzdat, s pár lidmi se sejít atd. V každém případě téměř hotový je test silnice Cannodale CAAD 12, postupně pracuji na testu fatbiku Salsa Beargrease, čekám až se mi vrátí schválené fotky z návštěvy továrny Continental atd. Většinu těchto věcí ale čekejte tak v horizontu dvou týdnů, i když budu dělat co se dá, abych zmíněná hlavní témata dokončil co nejdřív to půjde.

Winter Shred with Rémy Absalon

Když se vrátím ke zmíněné předpovědi počasí… Podle všeho nás čeká ještě slušná záplava sněhu, alespoň na chvíli a nárazově, proto by toto „tréninkové“ video Rémyho Absalona mohlo být vhodné a inspirující.

GoPro – Madeira Sunset Run

Anebo se naopak nechte inspirovat něčím podobným… Zabalte si kolo a kufry a vyjeďte nějak za teplem!

Steve and Rat in Ponte De Lima!!

Ale pozor, ať nenarazíte na nečekané vrtochy počasí, jelikož zima, mokro a bláto vás mohou zastihnout třeba i v portugalském Ponte de Lima! A pak se může stát, že vyrazíte na kolo v péřovce!

Salmon Run With Emmerson Wilken

Radši bych se ale zasnil ve stylu snímku „Salmon Run With Emmerson Wilken“ a chvíli si představoval načechranou lesní hrabanku, převážně suché traily a hustý, zelený a voňavý prales. Hmmmm!

HOME // Episode 3: Defining Home with Jill Kintner

A teď na chvíli trochu vážněji, dalším dílem ze seriálu HOME z produkce Freehub magazine. V třetí epizodě nás vezme k sobě domů na své lokální traily Jill Kintner, která za to umí hezky vzít a pěkně si to holka švihá po lese. Všechna čest!

Phil Atwill: How To Get Dirty in One Minute Thirty

Kdo by ale chtěl být při pondělku vážný?! Snad jen výkonný ředitel nějakého korporátu!!! Proto hned kontrujeme snímkem Phila Atwilla, který se nám pokusí předvést, „Jak se zaprasit za minutu a půl!“ Mám takový pocit, že dnes venku na kole zažiju něco hodně podobného!!!

A Slice of British Pie Trailer

U tématu „pořádného lesního bordelu“ můžeme zůstat díky traileru k chystanému videu „A Slice of British Pie.“ Tohle radši nebudu více komentovat, jen stiskněte Play a zírejte!

Kamloops – The spring – 2015

Blížíme se pomalu ke konci, proto bychom neměli zapomenout na „českou stopu“. Los Tomanos dnes vybral toto video od Romana „Skautíka“, který si se svými přáteli užívá daleko za velkou louží v kanadském BC. Aktuálně v lokalitě Kamloops.

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

**BONUS**

Dresslerova Škola kola

Nenápadně si dovolím propašovat mezi pondělní videa jedno malé představení nového projektu Pepy Dresslera – Videoblog Škola Kola

nahled_logo_DSK_FB

quotation-BnRVíce nám řekne sám Pepa: „Pomalu začínáme představovat náš nový projekt, který bude mít premiéru v neděli 13. 3. 2016. V tenhle den zveřejníme první díl mého nového video blogu s názvem Dresslerova Škola kola. V tomhle seriálu se budu snažit zúročit všechny svoje zkušenosti z posledních dvaceti let, kdy učím cyklisty ovládat svoje kola. Tak, aby měli z kola co největší radost.“

„Budu se věnovat hlavně výuce techniky jízdy na kole, ale i výběru kol a komponentů, doporučeným lokalitám, trendům i reportážím ze zákulisí. V plánu jsou i nějaké speciální díly. Celý projekt je živý a jednotlivé díly se budou točit průběžně, budou reagovat na aktuální dění a taky na ohlasy a hlasování diváků. Většinu z nich bude točit a stříhat Rob Trnka. A představa je jasná. Každý díl bude zhruba minutu a půl až dvě minuty dlouhý. Tak aby vás nezdržoval, ale řekl vše podstatné. Jednoduchou a přímočarou formou. Bez zbytečných efektů a kudrlinek.“

„Vše bude samozřejmě zdarma a budu se snažit, aby blog diváky co nejvíc učil a bavil. Měl jsem nabídky na různé pořady, ale rozhodl jsem se udělat si vše podle sebe a nemuset poslouchat žádné televizní stanice a producenty. A oni se nakonec ozvali sami a každý díl budete moci vidět i na TV Nova Sport a TV Fanda.“

„Dnes pouštíme do světa intro pořadu. V jeho plné délce. Kratší varianta bude otvírat každý díl. A ten první vyjde už za 14 dní na kanále dressler.cz na youtube.com a každý další vždy po 2-3 týdnech.“

„Věřím, že vás to bude bavit. A kolo taky.“ Pepa Dressler

 Rally DAKAR 2016

Parta Fullface Productions netočí videa jen o kolech a s koly. Myšleno horská kola. Letos se pustili s kamerou i do mapování aktuálního ročníku Rally Dakar 2016 a vzešel z toho tento poutavý sestřih.

One of those days 3 – Candide Thovex

Los Tomanos mi sice výslovně zakázal toto video použít, protože už stejně obletělo celý svět! Ale to mi ho neměl posílat!!! Takže pokud jste ho náhodou někdo zatím neviděl…