reklama

reklama

Tomáš Slavík odstartoval DownMall Tour 2016 druhým místem

Down Mall Tour 2016 - Hanover (TomᚠSlavík)O dalším a výrazně početnějším ročníku seriálu exhibičních závodů DownMall Tour konaných ve specifickém prostředí obchodních center jsme vás již tento týden informovali. Nyní se pojďme krátce podívat na to, jak první závod viděl loňský šampión Tomáš Slavík a prohlédnout si můžeme i trať díky záznamu jeho finálové jízdy.

(tisková zpráva)
Zahájení letošní sezóny proběhlo uplynulý víkend v rámci prvního závodu DownMall Tour 2016 v německém Hannoveru. DownMall Tour 2016 letos přinese šest závodů po šest týdnů v řadě za sebou a to napříč obchodními centry střední Evropy – 3x Německo, 1x Maďarsko, 1x Slovensko a finálové kolo v Praze v Arkádách. Letošní Tour bude jistě napínavá od začátku do konce!

Nyní již k prvnímu závodu: Ve finálové jízdě v Hannoveru nasadil Tomáš Slavík neuvěřitelně vysokou laťku časem téměř o 1,4 vteřiny rychlejším než dosavadní nejlepší čas tohoto závodu, ani to ale tentokrát nestačilo na první příčku. Johannes Fischbach přiletěl do cíle v ještě lepším čase, díky čemuž těsně zvítězil. Tentokrát druhé místo pro Slavíka, uvidíme co přinese Berlín příští víkend, ale vypadá to na velký souboj dvojice Slavík vs. Fischbach.

Down Mall Tour 2016 - Hanover (TomᚠSlavík)

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

quotation-BnR„Závodění v obchoďáku je vždycky těžké a těsné, jelikož povrch je neskutečně kluzký a konkrétně v Hannoveru byla spousta míst na chybování. Do většiny zatáček jsme driftovali a pokud se Vám vše nepovede na 100 %, tak nejde počítat s dobrým výsledkem. Sice nejsem pořád fit po svých loňských problémech se zdravím, ale ve finále jsem zajel skvělou jízdu, ke které bych měl opravdu jen málo připomínek.“

„Bohužel ani to nestačilo na první místo a možná právě těch ‚pár nedostatků‘ udělalo své a opravdu to nevyšlo jen těsně. Fischi jezdil fakt dobře a zasloužil si to! Loni já, letos on. Bude to napínavý a fakt se těším na další závody. Myslím si, že jeho vítězství bylo pro mě i pro něj velká motivace do dalších startů a řekl bych, že se level našeho závodění posune hodně blíž k hranici možného, jelikož oba dva budeme chtít vyhrát! V tu chvíli půjdou limity asi trochu stranou 🙂 Jsem hrozně rád, že jsem zpět na kole a závodění v Hannoveru bylo super! Díky fanouškům, sponzorům a organizátorům za vše a na viděnou v Berlíně!“

Photo by: ckworks.de, Rick Schubert, Prouzič foto
Down Mall Tour 2016 - Hanover (TomᚠSlavík) Down Mall Tour 2016 - Hanover (TomᚠSlavík) Down Mall Tour 2016 - Hanover (TomᚠSlavík) Down Mall Tour 2016 - Hanover (TomᚠSlavík)