reklama

reklama

PF 2016 – BikeAndRide.cz

BikeAndRide.cz - PF 2016Pane jo, rok 2015 byl pořádně našlapaný a nejvíc snad jeho závěr! V právě ukončeném roce jsme byli, počínaje zářím, v jednom kole, tedy spíš skákali z jednoho kola na druhé. Z jedné žhavé novinky sezony 2016 na druhou… Skoro to vypadá, že už vše známe a že už jsme vyzkoušeli vše důležité, ale to je pouhé zdání.

I když jsme si za posledních několik měsíců vyzkoušeli slušnou řádku novinek, stále jich dost zbývá, takže se v sezóně 2016 rozhodně nudit nebudeme a vy také ne, jelikož bude rozhodně co číst! Minimálně tolik co doposud.

I díky vám, vaší přízni a postupně a zároveň neustále se rozrůstajícímu počtu našich čtenářů se snažíme dělat svou práci co nejlépe a věnovat se především testování kol skutečně poctivě do hloubky. I nás samotné totiž příliš nebaví recenze, mnohdy ze zcela jiných oborů, kde se to hýří samými odbornými výrazy, jakoby jich u nás nebylo dost, obsah a skutečné poznatky z praktického nasazení ale často pokulhávají.

Rodina se rozrůstá…

Díky vám a našim partnerům máme jednak více času pro práci na BikeAndRide.cz, jelikož se tomuto počínání můžeme věnovat skutečně naplno a ještě u toho můžeme přemýšlet, jak naše aktivity rozšířit a rozvinout. Při této příležitosti bych vám rád přestavil náš nový paralelní portál se záměrně zvoleným česko-anglickým jménem – Svět cyklistiky / Cycling World. Fungují obě domény paralelně (alias domény).

svet-cyklistiky.cz / cycling-world.cz by měl být webem, který se bude více věnovat obecným MTB a silničním tématům, stejně jako testům XC, CX a silničních kol. To proto, abychom si mateřské BikeAndRide.cz mohli nechat čistě pro naše nejoblíbenější trailové, enduro a technické disciplíny obecně. Stejně tak pro hlubší rozbory různých vysoce odborných témat jako byly kupříkladu články o systému odpružení DW-Link, nebo popis posledních fází vývoje RB Bandit 675.

Web svet-cyklistiky.cz / cycling-world.cz jsme do začátku naplnili několika články z BikeAndRide.cz, aby nebyl při svém oficiálním novoročním startu vysloveně prázdný. Nebojte se, nechceme články mezi weby suše kopírovat, naopak by na každém portálu měly být původní informace, kdy naše weby budou na svůj obsah v případě relevance pouze odkazovat.

svet-cyklistiky_cycling-world

Přidejte se k nám!

Se vznikem nového webu svet-cyklistiky.cz nám pochopitelně přibude něco práce, proto by se logicky měly dále rozšířit řady našich spolupracovníků. Proč tedy nevyslovit akviziční výzvu právě zde:

  • Chtěli byste se podělit se světem o své znalosti cyklistiky?
  • Ležíte často v zahraničních portálech a mrzí vás, že žhavé novinky z MTB či silniční scény se u nás často ani neobjeví?
  • Cítíte se na testování kol, primárně silničních?
  • Máte jiný nápad jak se zapojit do běhu webu svet-cyklistiky.cz?

Pak se nám jednoduše ozvěte na mail stepan(zavinutej)bikeandride.cz, případně využijte facebook BikeAndRide.cz nebo můj osobní FB profil (Štěpán Hájíček). Ideální bude pochlubit se do začátku vlastním článkem, nebo alespoň krátkou ukázkou. Novinka ze světa, test vlastního kola, helmy, batohu nebo jiného komponentu. Na dalším se pak domluvíme osobně.

Bratrstvo cyklo-webů startuje

ebaction-headDalší velkou novinkou roku 2016 je naše spojení s aktuálně vzniklým on-line portálem Electric Bike Action (EBAction.cz), brzy doplněným o tištěnou podobu ve formě časopisu se zaměřením na elektrická kola a jiné hybridní systémy. Tento projekt je sesterským časopisem/webem stejnojmenného amerického titulu. Jeho cílem je vytvořit platformu shromažďující maximum informací o elektrokolech, na papíře a elektronicky, už jen proto, že se tento obor i u nás rychle rozrůstá.

Cíl by měl být takový, že když se nám kupříkladu dostane do ruky elektrický bike na test, což se stává a nadále jistě stávat bude – jako je to aktuálně v případě Giantu Dirt-E – podělíme se logicky o obsah mezi našimi tituly. Nebude-li se jednat o vysloveně drsný trailový elektro-full patřící na BikeAndRide.cz, bude hlavní test směřovat na web svet-cyklistiky.cz, praktické představení se objeví v časopise Electric Bike Action a určitá forma praktické prezentace by se měla objevit i na webu EBAction.cz.

Zabalte si na cesty

bikeapckingDo toho se může zamíchat ještě další nový spřátelený web BikePacking.cz, který je již z logiky svého názvu zaměřen na cestování s kolem a to nejen v sedle fatbiků, ale cestovatelských kol všeho druhu. Přesvědčte se sami a nechte se inspirovat například fatbikovým výletem na hřebeny zasněžených Krkonoš.

Bude dost co dělat…

Jak vidíte sami, novinek a nových projektů máme naplánováno do roku 2016 víc než dost. Teď už si jen držet palce, abychom to vše zvládali v takové kvalitě a kadenci, jak jste si u nás již zvykli. Budete-li chtít do našeho obsahu přispět, naše dveře (alespoň ty e-mailové) jsou vám otevřené dokořán.

Do roku 2016 vám tedy přejeme mnoho úspěchů a splnění cílů a předsevzetí v životě osobním, pracovním a hlavně pak v sedle vašich kol, ať již patří do jakékoliv kategorie. Úspěchy a cíle přitom nemusí mít nic společného se závody a vydobytými pozicemi, vždyť nám jde hlavně o jedno: „Jízdou na kole se bavit!“

Za team BikeAndRide.cz / svet-cyklistiky / cycling-world.cz
Štěpán Hájíček

BikeAndRide.cz - PF 2016