reklama

reklama

Red Bull Rampage 2015 – 10th Edition (ohlédnutí)

Kurt Sorge, Graham Agassiz, Andreu Lacondeguy - LifestyleZávěr minulého týdne se pro mnohé bikery nesl v duchu desátého ročníku Red Bull Rampage, na který jsme se chtěli dívat i my a někteří se i dívali, jiní uspávali děti… No nic, letos to až taková hitparáda nebyla, proto si připomeňme alespoň pár klíčových okamžiků a doplňme výsledky.

K Red Bull Rampage 2015 (10th Edition) jsem svoje napsal již na facebook BikeAndRide.cz Sice jsem neviděl celý živý přenos, ale z toho co jsem stihl, jsem nabyl dojmu, že to letos nemělo až takové koule jako v minulých letech. Pár dech beroucích okamžiků tam bylo, ale třeba loni… (Red Bull Rampage 2014 – report) Loni padl nejvyšší 360°drop-off (Cam Zink) a několik šílených poletů a pádů jsme zažili na „Canyon Gapu“. Backflipy a dokonce i jeden nedokončený pokus o frontflip!!! A letos???

Celý exhibiční závod navíc opět po letech pokazil vítr, kvůli němuž se nedojelo druhé kolo a počítaly se tedy výsledky z prvního. Zajímavé, že právě vítr již podruhé v dosavadní historii Red Bull Rampage rozhodl o teprve druhém dvojnásobném vítězi. První „druhé“ vítězství připadlo „americkému koblížkovi“ (Kyle Strait), letos si tohoto „bílého Petra“ vytáhl Kurt Sorge, který vsadil vše již na první jízdu a vyhrál!!!

RedBull-Rampage-2015

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

No nic, níže jsou výsledky Red Bull Rampage 2015 a pár videí z letošního ročníku a něco málo připomenutí z let minulých. Krásně zpracovaná je na téma výročního 10. ročníku stránka Red Bull Rampage Retrospektive.

Red Bull Rampage 2015 Final Results

1. Kurt Sorge
2. Andreu Lacondeguy
3. Graham Agassiz
4. Brandon Semenuk
5. Thomas Genon
6. Cam Zink
7. Darren Berrecloth
8. Brendan Fairclough
9. Sam Reynolds
10. Rémy Métailler
11. Kyle Strait
12. Pierre Edouard Ferry
13. Brett Rheeder
14. Kyle Norbraten
15. Logan Binggeli
16. Bas van Steenbergen
17. Ryan Howard
18. Mitch Chubey
19. Kelly McGarry
20. Paul Basagoitia
21. Antoine Bizet

Best Trick: Sam Reynolds

People’s Choice Award, presented by Polaris RZR: Brandon Semenuk

Best Trick: Sam Reynolds‘ Canyon Gap Superman – Red Bull Rampage 2015

1. místo: Kurt Sorge

(první vítězství v roce 2012)

2 místo: Andreu Lacondeguy

3. místo: Graham Agassiz

4. místo: Brandon Semenuk

5. místo: Thomas Genon

Pád ho nemůže zastavit! Nicholi Rogatkin

Všichni se shodli na tom, že největším hrdinou letošního ročníku Red Bull Rampage 2015 se stal jezdec Nicholi Rogatkin, který měl tu smůlu, že se mu smýklo přední kolo, zavřela řídítka a on šel k zemi. To by samo o sobě nic neznamenalo, kdyby se pak neskutálel přes hranu útesu a nespadl bůh ví kolik metrů dolů!!! On to ale nejenže rozdýchal a rozchodil. Ještě sedl na kolo a svou jízdu dokončil a k tomu si střihl nejeden „malý tríček“. Velký RESPEKT!!!

Best Trick: Sam Reynolds

People’s Choice: Brandon Semenuk

To nejlepší z Red Bull Rampage 2014