reklama

reklama

Enduro Race Morávka (16. 8. 2015) – Pozvánka

Enduro Race Morávka 2015 - pozvánkaEnduro Race Morávka bude čtvrtou zastávkou české Enduro Serie 2015, která zatím letos jede samý pecky. Kouty pod diktátem předního českého ridera Kamila Tatarkoviče nezklamaly a zahájily pěkně zostra, nezklamal Honza Tandler & spol. ani počasí na Ještědu, pořadatelé na Zadově zamakali letos na trati tak, že i Michal Prokop vysekl poklonu zatím nejlepšímu enduro závodu, který se letos u nás jel. Na řadě je tedy Morávka, tedy přesněji Malá Morávka a Karlov pod Pradědem!

Zde se již v neděli 16. srpna pojede další závod letošní Enduro Serie, opět pod dirigentským dozorem Kamila Tatarkoviče. Enduro si tu odbude svoji závodní premiéru, takže se všichni musíme nechat překvapit, co nás tu čeká a jakými kouty Jeseníků nás Kamil protáhne. Už teď se ale těšte!

Enduro Race Morávka nabídne 5 různorodých erzet, které spojují Malou Morávku a Karlov pod Pradědem. 3 měřené úseky využívají stávající tratě v Bikeparku Kopřivná, jedna trať přivede závodníky do vedlejšího údolí do Karlova pod Pradědem, kde bude v areálu Myšák vyznačena další erzeta. Tratě disponují různou délkou, ale takřka stejným převýšením okolo 200 m. Celková délka závodu bude kolem 25 km.

Délky a převýšení jednotlivých RZ budou následující:
RZ1: 2,2km / 190 m
RZ2: 1,7km / 200 m
RZ3: 1,4 m / 160 m
RZ4: 1,7 km / 190 m
RZ5: 1,2 km / 190 m

Kategorie Race jede samozřejmě vše, kategorie Hobby bude mít připraveny 4 měřené úseky, přičemž bude vynechaná 5., nejtěžší trať. Co vás čeká a nemine obrazem i slovem popsal Kamil ve videopozvánce:

Novinkou pro letošní rok je sobotní prolog, který se pojede 15. 8. 2015 ve večerních hodinách na uměle osvětlené sjezdovce. Délka prologu bude zhruba 500 m. Dráha bude připravená k tréninku v sobotu od 19:00 do 19:50, závodní jízdy budou začínat ve 20:00.
V případě neúčasti v sobotním prologu bude závodníkovi do nedělního závodu přiřazen čas nejpomalejšího jezdce a o kus zábavy se rider připraví pochopitelně sám.

Enduro Race Morávka 2015 - pozvánka

Tratě budou připraveny v sobotu 15. 8. od 10:00. Při sobotním tréninku je možné využít lanovku v Bikeparku Kopřivná. Při nedělním závodě je samozřejmě zakázáno lanovku používat!

Zázemí celého závodu je v Malé Morávce, ve Ski areálu Kopřivná pod Pradědem, tady budou stánky partnerů, možnost otestovat kola Specialized, Giant a Rock Machine, občerstvit se u Nutrendu, se servisem kol pomohou na stánku Mavic.

Během závodního víkendu se v údolí konají i tradiční borůvkové hody, které každoročně do okolí přilákají spoustu mlsných návštěvníků. Restaurace v širokém okolí nabízí pokrmy v kombinaci s borůvkami, a tak si všichni jejich příznivci přijdou na své. Navíc máte na co nalákat i své drahé polovičky, které by vám na víkend jinak daly s fanděním košem a teď budou ještě sladší než kdy předtím.

Nebude chybět ani večerní koncert kapely Nagauč nebo grilování. Doufáme, že se na Kopřivné uvidíme a společně si užijeme super letní endurový víkend.

Enduro Race Morávka 2015 - pozvánka

Víc informací na webu Enduro Serie www.enduroserie.cz

Na webu se lze přihlásit dopředu ještě dnes 10. 8. za 400 Kč.

Poté je možná registrace na místě – v sobotu od 16:00 do 18:30 a v neděli od 8:00 do 9:45.

Start závodu je neděli v 10:00 dle vyjetého pořadí ze sobotního prologu, ten startuje ve 20:00.

Enduro-2014-Zadov-sponzori-II

Enduro Race Morávka 2015 - pozvánka

Enduro Race Morávka 2015 - pozvánka