reklama

reklama

Enduro Rally Most – neděle 12. 10. 2014

Enduro Rally Most 2014O vítězích Specialized Enduro serie 2014 se rozhodne v neděli v Mostě! 2. ročník Specialized Enduro serie spěje do svého finále. Během čtyř předchozích závodů se účastníci poprali o body v Koutech, v Liberci, na Zadově a na Špičáku. O vítězích díky pravidlům seriálu mohlo být již před tímto závodem jasno, ale není! Takže tuhle neděli!

(tisková zpráva)
O celkovém vítězství v letošním seriálu rozhodne až poslední závod, kterým bude nedělní Enduro Rally Most. Termín se z původního data 6. 10. posunul o týden později, aby umožnil start české endurové špičce ve finále Enduro World Series v Ligure. Michal Prokop (Specialized Racing) a Přemek Tejchman (Commencal Team) rozhodně neudělali „ve světě“ ostudu a v Mostě se ukáže, kolik sil pošetřili do finále české enduro serie.

Do posledního závodu vstupují na průběžném prvním místě se stejným počtem bodů Jiří Fikejz (AGang – Enduroteam.cz) a Přemek Tejchman (Commencal Team), na třetím místě Tomáš Kutin (AGang – Enduroteam.cz), čtvrtý Michal Prokop (Specialized Racing) a průběžně pátý Matěj Vitko (CTM Racing Team). Do celkového pořadí se ale započítávají jen tři nejlepší výsledky, proto jeden dobře zajetý závod může celým pořadím pořádně zamíchat a mezi top 5 katapultovat vzhůru třeba Zdeňka Hendricha, Pavla Čepa nebo Ondřeje Zeleného. O zlatou a stříbrnou už ale Jirku nebo Přemka nemůže nikdo z dalších závodníků připravit. Oba mají na kontě stejný počet bodů za 2 vítězství, jedno 2. a 3. místo, o celkovém vítězi tak rozhodne lepší umístění v nedělním závodě.

O celkové pořadí se bojuje i mezi ženami, kde průběžně vede Andrea Drengubáková (Giant Cycling Team), před Ivanou Pechoutovou (SRAM RUBENA TREK) a Elen Římanovou (Katmar team).

Enduro Rally Most 2014

O zisku velice zajímavé ceny mezi muži i ženami se také rozhodne v rámci vloženého Red Bull závodu. Pořadí určí součet časů dosažených na pěti Red Bulláckých erzetách (z každého závodu jedna). Jedinou podmínkou je dokončení všech závodů! Průběžně vede v boji o akrobatický let s Flying Bulls Duo Přemek Tejchman mezi muži a Ivana Pechoutová mezi ženami. Až čas na první mostecké RZ rozhodne, kdo se nakonec proletí vzduchem…

Takže komu z nich lépe sedne Most? Představme si trať:
Areál závodu je opět jako v loňském roce na koupališti Ressl v Mostě (GPS: 50°30’37.512″N, 13°37’2.281″E), zde bude místo prezence, start i cíl celého závodu. Start je tradičně v neděli v 10:00 a časový limit pro absolvování všech RZ činí 3hod 45 min.

Enduro Rally Most 2014

Závod se pojede na úsecích trati, která pravidelně hostí pohárový Extrém Bike Most. Účastníci se mohou těšit na ty nejlepší úseky z maratonu Extrém bike Most a především pak na pohodovou atmosféru, která na enduru nikdy nechybí. Když k tomu připočítáme fakt, že se jedná o jednu z posledních cyklistických akcí letošní sezóny, může z toho být docela pěkný bikový víkend.

Přestože se na třech kopcích, které hornické město obepínají, jezdí maraton, trať připomíná spíše dlouhé crosscountry plné technicky náročných pasáží, prudkých výjezdů a kamenitých sjezdů. Osm rychlostních zkoušek včetně přesunů s hrozbou časového limitu prověří všestrannost závodníků. O úspěchu zde bude rozhodovat rychlost, technická zdatnost v terénu a také vytrvalost.

Video z loňského ročníku:

Startovné se ani pro poslední závod nemění, na místě se bude možné registrovat za 400 Kč v sobotu od 17:00 do 20:00 a v neděli před závodem od 8:00 do 9:45.

Měřených RZ je oproti Špičáku pořádný balík. Pořadatelé z klubu KL sport Most připravili celkem 8 RZ:
RZ1 – Moira, délka 780m (pro závod vybraná jako Red Bull RZ)
RZ2 – Vebr, délka 900m
RZ3 – Palyza, délka 820m
RZ4 – Pařízkáč, délka 1180m
RZ5 – Šedý kaňon, délka 2230m
RZ6 – Hněvín, délka 1070m
RZ7 – Širák, délka 1440m
RZ8 – Koblihy, délka 920m

Enduro Rally Most 2014

Očerstvovačka bohatě zásobená nutričnímu doplňky od Nutrendu a dalšími laskominami potěší závodníky po absolvování RZ5.

Tratě budou vyznačené od sobotní 11. hod, společné seznámení s tratí proběhne ve 14:00 na koupališti Ressl. Mapky jednotlivých RZ dostanete na prezenci také od soboty.

V zázemí najdou závodníci veškeré potřebné vybavení – toalety, sprchy, možnost mytí kol, chybět nebude samozřejmě ani možnost zapůjčit si pro závod testovací kolo Specialized a vybírat bude možné skutečné top modely určené pro enduro.

Koho víc naladí pohyblivé obrázky než slova, tady je video pozvánka od pořadatelského týmu z Mostu:

Těšíme se na vás na Enduro Rally Most, nenechte si ujít poslední závod letošního ročníku a jednu z posledních možností pořádně se projet na kole!

Více informací na webu
www.enduroserie.cz

logo-enduro-serie

Foto: Miloš Lubas – (Enduroserie.cz)
Enduro Rally Most 2014

Enduro Rally Most 2014

Enduro Rally Most 2014

Enduro Rally Most 2014