reklama

reklama

Novinky ze světa sedmadvacítek – TECH NEWS

Novinky 27,5 - 2014/2015Poté, co jsme se koncem minulého týdne věnovali modelům devětadvacetipalcovým, si dnes posvítíme na novinky, jež obouvají pláště velikosti dvacet sedm a půl. Internetovým éterem se rozletěly fotografie dosud utajovaných prototypů, které budeme již v příští sezóně pravidelně vídat na závodních tratích.

Cannondale Jekyll 27.5

Cannondale Jekyll 27.5
Francouzský jezdec Jerome Clementz, úřadující šampion Světové enduro série, se v průběhu měsíce února mihl v jihoamerickém Chile, kde se zúčastnil prestižního závodu Andes Pacifico. Věrným společníkem mu byl limetkově zelený prototyp, o němž se v odborných kruzích již nějaký ten pátek čile spekuluje.
Cannondale Jekyll 27.5

Inovovaný Jekyll dostal do vínku moderní sedmadvacetipalcová kola, přičemž byla pozměněna také geometrie samotného rámu. Zachován pak zůstal nekonvenční systém odpružení využívající dvoukomorový tlumič, který nalezneme jak na karbonové, tak i hliníkové variantě tohoto mnohými oblíbeného modelu, jehož oficiální představení proběhne na jaře letošního roku. Jeden z posledních mohykánů, který se nástupu sedmadvacetipalcového rozměru doposud sveřepě bránil, tak definitivně padl na znak.
Novinky 27,5 - 2014/2015

Trek Session 9.9 27.5

Novinky 27,5 - Trek Session 9.9 27.5
Brook Macdonald, člen seskupení Trek World Racing, se před nadcházející sezónou připravuje na Novém Zélandu, odkud také pochází. Tamějších sjezdových tratí, neblaze proslulých svou mimořádnou náročností, si užívá v sedle speciálu Trek Session osazeného sedmadvacetipalcovými zapletenými koly.

John Riley, produktový manažer značky, k tomu v tiskovém prohlášení dodává: „Poté, co jsme podnikli řadu měření, které nám pomohly odhalit přednosti a slabiny jednotlivých rozměrů zapletených kol, jsme pevně přesvědčeni o tom, že šestadvacetipalcová kola mají ve světě gravity disciplín stále co nabídnout. Přesto přese všechno nás velice zajímá, jaké jsou možnosti mohutně nastupujícího sedmadvacetipalcového rozměru. Věříme, že se za pomoci našich nejlepších jezdců brzy dopátráme výsledku.“

Zatímco si závodníci budou užívat výhod větších kol, řadovým zákazníkům budou k dispozici stávající šestadvacetipalcové modely, a to včetně nově připravovaného provedení Session Park, jež vznikalo pod taktovkou známého slopestylera Brandona Semenuka.

Nukeproof DH 27.5

Novinky 27,5 - 2014/2015
Dalším výrobcem, který se sedmadvacítkami směle koketuje, je britský Nukeproof, též známý jako dodavatel rámů pro sjezdový tým Chain Reaction Cycles. Surový prototyp, jenž vychází z dříve představeného enduro speciálu Mega, je určen na šlapavé sjezdové tratě, a proto nabízí pouhopouhých 160 milimetrů zdvihu. Tvůrci mimo jiné hovoří o trati v jihoafrickém Pietermaritzburgu, kde byly stroje podobného ražení k viděni již v minulých sezónách.

Týmoví jezdci v čele se Samem Hillem či Mikem Jonesem budou moci využít nejen tuto mašinu, ale také plnohodnotný šestadvacetipalcový sjezďák s označením Pulse. Pro zvědavce doplňme, že se sériovým provedením se prozatím nepočítá.