reklama

reklama

Red Bull Rampage 2013 – výsledy / záznam

Red Bull Rampage 2013Včera večer běžel na stránkách live.redbull.tv přímý přenos, pokud dobře počítám, tak sedmého ročníku Red Bull Rampage. Bylo to poprvé, co jsem si udělal čas a celý závod sledoval v přímém přenosu. Mazec!!!

Co k tomuto závodu napsat? Je to šílená akce, kdy jen zíráte s otevřenou pusou, co jsou ti kluci schopní vůbec sjet a ještě do toho vysílat bláznivé triky. Taky že to řadě z nich nevyšlo. Například Brandon Semenuk (vítěz z roku 2008) se nejspíš snažil až moc. Při prvním finálovém startu zvolil hned na začátku hodně těžkou stopu a ta ho také brzy poslala na zem. V druhém kole už vypadala jeho jízda lépe, ale pak přetočil 360 z dropu a šel znovu k zemi. Vstal, oprášil se, a že to dojede alespoň pro diváky, když už ne pro body. A…šel k zemi potřetí! Škoda, ten kluk prostě neměl svůj den.

Zato se ale dařilo jiným borcům. Na mě osobně udělala asi největší dojem první jízda španělského skřítka – Adreu Lacondeguy (celkově letos čtvrtý) – který jel rychle, čistě a posílal tam jeden pekelný trik za druhým. A pak jsme se dočkali i dvou skutečně mimořádných počinů. Nejprve Cameron Zink (celkově 3. místo) vyslal backflip z velkého dropu Oakley Icon Sender, který byl klasifikován jako největší backflip (z největší výšky), jaký kdo kdy skočil na dvou kolech!
Red Bull Rampage 2013

Obdobně šílený kousek předvedl o něco později Kelly McGarry z Nového Zélandu. Ten pro změnu vyšvihl beko (backflip) na legendárním skoku Canyon Gap! Tahle a další šílenosti mu vynesly celkově druhé místo.

Vítězem se po zrušení druhého finálového kola z důvodu příliš silného větru stal Kyle Starit (vítěz z roku 2004). První flek si vysloužil díky náročné stopě, čisté jízdě a celkovému stylu. Stal se tak historicky prvním jezdcem, který vyhrál Red Bull Rampage dvakrát.

Paradoxně to byl právě on, kdo stál spolu s kámošem (Cameron Zink) na startu druhé finálové jízdy, když se zvedl silný vítr, který znamenal příliš velké riziko pro skákání. Hodně foukalo ve střední části v místě dřevěných odpalů Oakley Icon Sender. Proto se asi hodinu čekalo, přičemž tam kluci celou dobu nahoře stepovali. Kyle vždy chvíli seděl na kole a chvíli postával mimo kolo. Nakonec pořadatelé usoudili, že se počasí v dohledné době nejspíš neumoudří, proto druhé kolo stornovali.
Red Bull Rampage 2013

Škoda, všichni jsme se těšili, co právě Kyle Strait nebo Cameron Zink ještě ten den předvedou. Upřímně – pokud bych byl na jeho místě, stál hodinu na tom kopci, skoro se klepal zimou, jak tam fičelo, tak by se mi dolů jet snad ani nechtělo.

Pokud si uděláte čas, zde je kompletní záznam. Má smysl dívat se na první finálovou jízdu. V druhém kole jelo už jen pár borců a celý závod končí tím, jak se Kyle Strait chystá na start. Příjemnou zábavu.
*Video nelze vložit – klikněte na obrázek a budete přesměrování na redbull web
Red Bull Rampage 2013

PS: Časem ještě přineseme různé sestřihy a takové lahůdky jako největší pády, nejlepší triky atd.

Red Bull Rampage 2013Fotky z kvalifikace – na redbull.com

Kompletní výsledky:
1. Kyle Strait
2. Kelly McGarry
3. Cameron Zink
4. Andreu Lacondeguy
5. Tyler McCaul
6. Pierre Edouard Ferry
7. Cameron McCaul
8. Brendan Fairclough
9. Garett Buehler
10. Thomas Genon
11. Ramon Hunziker
12. Mike Montgomery
13. Logan Binggeli
14. Wil White
15. Geoff Gulevich
16. Nico Vink
17. Graham Agassiz
18. Kyle Norbraten
19. Brendan Howey
20. Mike Hopkins
20. Brandon Semenuk
20. James Doerfling
20. Antoine Bizet
20. Paul Basagoitia
20. Mitch Chubey