reklama

reklama

Za oponu kolekce AGang 2014

AGang - novinky 2014Včera jsme si s Kubou udělali výlet do skladu Authoru, abychom zde byli svědky focení nové kolekce AGang pro rok 2014, mohli si nová kola hezky zblízka prohlédnout a osahat, plus se zúčastnili natáčení nového promo-videa k modelu AGang Patriot.

Foto: Jakub Douda (fotoJD.cz)

Takovéto příležitosti se až tak často nenaskytnou, proto jsme nabídku bez váhání přijali i přesto, že jsme se přesný termín dozvěděli pouhé dva dny předem. Když jsme pak včera dorazili na místo, čekal nás pohled na většinu z kolekce AGangu 2014 vyskládanou na velké asfaltové ploše před obrovským skladem Authoru/AGangu. Termín a počasí si kluci nemohli vybrat lépe. V příjemném ranním sluníčku se na nás doslova smály a veselými barvami z dálky zářily nablýskané stroje AGang 2014.

Který, čí

Přijeli jsme ve chvíli, kdy základní focení do katalogu pomalu ale jistě vrcholilo. Větší část kol tak ležela na zemi, na stojanech se hřály stroje našim srdcím nejbližší – modely AGang Patriot a Ninja (FR i DH). Jedna jako druhá modelová řada je skutečně povedená a vzhledem ke stejně koncipované zadní stavbě na chvíli přemýšlíte, které kolo je freeride a které trail-bike. Sjezďák na sebe samozřejmě upozorní hned dvoukorunkou!
AGang - novinky 2014

Patriot v barvě – nutno vidět naživo!

Když jsem před časem uveřejnil informace a hlavně videotest AGangu Patriot 27,5 ještě ve fázi prototypu a když se později na svět dostaly fotografie produkčních kol, bylo pár lidí „zklamaných“, že Patriotu nezůstal vzhled s čistě surovým neopracovaným hliníkovým rámem (Raw). Ano, vypadal skvěle, ale ani finální lakovaná verze není marná. Dokonce bych si troufnul říct, že naživo vypadá o hodně líp než na fotkách.

Na pískování zapomeň

I Kuba, který se do Patriotu zamiloval a z Járy Spěšného včera lámal „kdy budou první kousky na skladě“, aby si hned jednoho mohl objednat, spekuloval, že by pak rám odstrojil, nechal opískovat a pak na něj jen hodil samolepky AGang. Myslím, že to nakonec ani neudělá. Design Patriotu má totiž svůj „nápad“. To, co na mě z fotek působilo, že je jakýmsi druhem přechodu ve stylu kamufláže, v místě kde začíná černý lak na spodní trubce, je ve skutečnosti mapou Evropy s barevně vyznačenou Českou republikou! Tohle kolo tedy nese naprosto zřejmý odkaz:

„Já jsem Český Patriot, jehož vývoj se odehrál v srdci Evropy! Nejsem žádnou masovkou z tisícistránkového katalogu asijského výrobce trubek a rámů, přestože tam mě svařili!!!“ Tohle se Járovi a celému týmu AGang vážně povedlo.
AGang - novinky 2014

Balíme, jdeme do lesa!

Když skončilo statické focení, vyměnil vrchní fotograf Jan Mocňák zrcadlovku za ohromnou rychloběžnou kameru a vydal se pomalu napřed do lesa. Mezitím si Jára Spěšný a Jirka Fikejz naladili svoje Patrioty (předprodukční kousky, jeden s vidlicí RockShox Pike sraženou na 140 mm, která tomu kolu dost slušela – ale je fakt, že je na klasický Patriot až moc hromotlucká…) a v našem doprovodu následovali nyní již „pana kameramana“.
AGang - novinky 2014

Járo, trochu zaber, nebo ti ujede!

Jestli čekáte, že se následně vše odehrálo v čistě profesionální atmosféře, tak vás trochu zklamu. Ano, Honza Mocňák kluky někdy pěkně dusil a honil opakovaně nahoru a dolů, tak je to ale při focení a natáčení vždy. Jinak se celý proces výroby nesl ve značně uvolněném a přátelském duchu, kdy byl vzduch mezi kameramanem a dvojicí „modelek“ nezřídkakdy prošpikován uštěpačnými poznámkami. „Tak Járo, trochu se pohni, vždyť ti ten mladej furt ujíždí!“
AGang - novinky 2014

Pravdou je, že i z pouhé asistence při natáčení bylo znát, v jak skvělé formě se Jirka Fikejz momentálně nachází. Nejsem zatím žádný dědek, už ale ani rozjuchaný jinoch, proto mu jeho energii závidím. Jistě nejen já! Není se co divit, že tenhle mladý hřebec kraluje letošní Enduro Sérii. A když se zadaří, nezůstane příští rok jen u domácích závodů!
AGang - novinky 2014

Kolo s vlastním příběhem

K natáčení byl vybrán jeden svah nedaleko od skladu, kde je parádní trailík. Celé video ponese určitý příběh – dva kamarádi patrioti si vyrazili zablbnout do nedalekého lesa se svými Patrioty. Podpořeno uměním Jirky a Járy, stejně tak Jana Mocňáka (tolik jmen začínajících na „J“) a jeho krutopřísné kamery, z toho jistě vyleze pěkné pokoukání. Snad již po tomto víkendu bude venku první teaser, celé video by se mělo promítat na Eurobiku.

Řekl bych, ale nesmím!

Ostatně na Eurobiku, který startuje za necelé dva týdny, bude představen i koncept AGang Patriot Evo s většími….. (doplň tajenku). Tohle kolo jsme viděli naživo, měli ho v ruce a…odpřísáhli jsme na místě na vlastní český patriotismus, že o něm nic neřekneme a jedinou fotku nepustíme ven, dokud k tomu nebudeme mít výslovný souhlas! Járy Spěšného (Spacemana) si hodně vážím, proto hodlám slib dodržet. Na AGang Patriot Evo si tak počkejte na Eurobike.
AGang - novinky 2014

VIDEOPOZVÁNKA na veletrh Eurobike (již příští týden!)

We are ready for big show ! from AGangTV on Vimeo.

Komu by to nestačilo, tak zde je náš videotest AGangu Patriot a současné promovideo ke stejnému, ale už produkčnímu modelu:

Agang Patriot – videotest from BikeAndRide.cz on Vimeo.

AGang PATRIOT 3.0 – pre-production frame sample – 1st ride from AGangTV on Vimeo.