reklama

reklama

Tomáš Slavík zvítězil na JBC 4X Revelations

JBC Revelations 2013Tomáš Slavík dokázal vyhrát 4.kolo světové série ve fourcrossu, který nesl název JBC 4X Revelations a jel se historicky poprvé v ČR, v Jablonci nad Nisou. Slavík si tímto vítězstvím před více než 5 000 diváky potvrdil i celkové prvenství v tomto seriálu a je již jasným vítězem 4X Pro Tour world series!!!

Jak už sám název akce naznačoval Revelations (odhalení), že půjde obecně o něco nového, tak se vše vyplnilo na 100%. JBC 4X Revelations odhalil světu skutečný a ten správný obraz fourcrossu, jako cyklistické disciplíny, kterým by se měl tento nádherný sport ubírat. Na trati, kde jsou skoky dlouhé 15 m, drsné lesní sekce, wallride, rock garden a mnohem víc se jezdci hnali obrovskou rychlostí loket na loket s jediným cílem – zvítězit! Velkolepá fourcrossová show za účasti téměř 6 000 diváků a atmosférou, kterou by mohl závidět i sousedský fotbalový stadion, to v ČR ještě NIKDY nebylo!

quotation-BnR„Jsem strašně šťastnej, že se vše podařilo a ČR ukázala světu, zač je toho loket! Čtyři dny před závodem nám sice trať spláchl silný déšť, ale díky solidaritě lidí a tvrdému bikerskýmu jádru se vše podařilo a já bych tímto chtěl poděkovat všem, co se na tvorbě a záchraně tratě podíleli a chci říct, že bez vás by to opravdu nešlo. Měl sem hodně hektických pět týdnů před závodem, co se týče organizace, ale v samotným závěru, kdy vypukla sobota a závod, jsem se snažil být co nejvíc v klidu, užít si to a pořádně se soustředit na závodění. Chyby jsem nedělal, jezdilo se mi nádherně za obrovské podpory fanoušků a shrnu to touto větou: BYL TO MŮJ NEJLEPŠÍ ZÁVOD, KTEREJ JSEM KDY JEL! Díky všem lidem, co se na tom podíleli, panu majiteli, dobrovolníkům, svoji přítelkyni, celé rodině a kámošům!“

Po celém závodě se masivní publikum přesunulo na afterparty, kde vystupovali Pipes and Pints nebo Masters of Dirt, kteří měli party po závodě plně v režii. Jednoduše den i noc, na kterou Jablonec nad Nisou jen tak nezapomene a skvělá zpráva pro příští rok: již jednáme o datu pro JBC 4X Revelations 2014!!!

Díky všem fanouškům, divákům, sponzorům! Bez Vás by to nešlo!

Záznam celého závodu (32 000 on-line diváků):

Finálová jízda

Oficiální video 4X Pro Tour na PinkBike.com
http://www.pinkbike.com/video/325929/

Michal Maroši – to mumí jen MRSN!!!