reklama

reklama

TREK jde do 27,5″ – TECH NEWS

TREK 27,5" - TECH NEWSJe to trochu jako rána z čistého nebe. Už se zdálo, že se Trek nenechá pobláznit vlnou 27,5“ kol, zejména když nedávno představil 29“ Remedy a Fuel EX 29er, ale to byl zřejmě jen zastírací manévr. Tato kola totiž již brzy vyrazí do akce i na středním průměru!

Informace o novinkách zatím nejsou nijak extrémně obsáhlé, co by vlastně bylo potřeba až tak hluboce rozebírat? Trek jednoduše došel k přesvědčení, že velká kola průměru 29“ jsou ideální pro sportovní stroje Superfly, Top Fuel a Fuel EX, skuteční milovníci terénu ale spíše než řízení ve stylu tanku ocení hravost středního průměru.

Na co se můžeme těšit?

Teoreticky již letos na podzim by se u prodejců Treku měly objevit na průměru 650B stroje Slash a Remedy. Prvně jmenovaný bude hračkou do terénů skutečně těžkých, horských ale i do bikeparků, kde se naplno zužitkuje jeho 160 mm aktivního zdvihu. Chybět nesmí Trekovský systém zavěšení ABP s plně plovoucím uchycením dvoukomorového tlumiče Fox DRCV. Rám nové sedmadvavítky by přitom měl být dokonce o něco lehčí, než současná šestadváca. Navíc bude mít nižší střed a volnější úhel hlavy.
TREK 27,5" - TECH NEWS

Trek Remedy 27,5“

Zatímco Slash zůstane věren spíše jen hliníku, universálnější Remedy nabídne jak hliníkové, tak i karbonové rámy. Jeho 140 mm zadní stavba bude využívat stejných principů a řešení jako u výše popsaného modelu Slash. Zmiňovat takové samozřejmosti, jako je kónická hlava, pevné osy, PressFit střed atd., snad ani není třeba. Ač tedy již nyní existuje Remedy také na 29“, počínání Treku celkem jasně dokazuje, že Specialized nejspíš zůstane, s modelem Enduro 29, ve svém boji o prosazení velkých obručí do světa těžkého technického ježdění pravděpodobně osamocen.
TREK 27,5" - TECH NEWS