reklama

reklama

Santa Cruz Blur TR – TECH NEWS

Santa Cruz Blur TRV dílnách kalifornské kultovky Santa Cruz se ani v zimních měsících nepodřimuje, ba naopak, práce na novém hliníkovém trailbiku finišují. Pokud tedy nechcete ztrestat bankovní účet nákupem karbonového kousku nebo prostě jen nevěříte pevnosti uhlíkových vláken, je čerstvě představený Santa Cruz Blur TR volbou právě pro vás.

Vzít to nejlepší z karbonového topmodelu a vše zabalit do dostupnějšího hliníkového hávu, tak zní jednoduchý recept, podle kterého Blur TR vznikal.  Základem je „uvolněná“ geometrie, jež zdařile kombinuje touhu po výkonech s notnou dávkou hravosti. Pozice za řídítky umožňuje svižně šlápnout do pedálů, prohnutá horní rámová trubka poskytuje dostatek prostoru pro manévrování v těžkém terénu, touze v palbě řezat zatáčky vyhoví hlavový úhel 68°.
Santa Cruz Blur TR

VPP samozřejmě nechybí…

O odpružení se stará, jak bývá u Santa Cruz dobrým zvykem,  virtuální systém Virtual Pivot Point (neboli zkráceně VPP), který v tomto případě vzorně spolupracuje s tlumiči Fox Float CTD. Pro boj s nástrahami terénu je připraveno 125 milimetrů aktivního zdvihu, přičemž  zadní stavba je k hlavnímu rámovému trojúhelníku zavěšena pomocí dvojice nevelkých vahadel. Spodní vahadlo je vykované z jednoho kusu hliníku, horní sází na karbon, pro snadnou údržbu jsou u obou k dispozici mazací otvory, aby snad náhodou ložiska nezůstala na suchu. Tedy opět klasika ve stylu Santa Cruz.
Santa Cruz Blur TR

Moderna s klasickými prvky

Hliníkový Blur TR se pyšní všemi moderními výdobytky, zmiňme kónickou hlavovou trubku, sloty ISCG05 pro montáž napínáku, pevnou zadní osu rozměru 142×12 milimetru nebo přípravou pro vedení ovládání teleskopické sedlovky vnitřkem rámu. Modernu v podobně napřímo lisovaných ložisek středového složení ale nečekejte, upřednostňuje se ryzí funkce, a proto se tvůrci Svatého Kříže opět rozhodli pro dnes již klasické šroubovací misky s ložisky vně rámu. Odpůrci pitných vaků (oni zřejmě nějací stále přežívají skryti před civilizovaným světem 🙂 jistě ocení možnost montáže dvojice košíků na bidon. Pro úplnost dodejme informaci o barevné kombinaci rámových setů – na výběr budou buď černo-zlaté nebo červeno-modré válečné barvy.
Santa Cruz Blur TR
Pro více informací klikněte na webové stránky Santa Cruz Bicycles a nezapomeňte zkouknout přiložené video. Josh „RatBoy“ Bryceland, člen tovární týmu Santa Cruz Syndicate, v něm dokazuje, že Blur TR je tím pravým XC kolem pro sjezdaře.

RAT ATTACK! Introducing the New Santa Cruz Blur TR from santa cruz bikes on Vimeo.

Santa-Cruz-Blur-TR