reklama

reklama

Projekt Roam – Epizoda 5 – Arizona

Projekt RoamTypický den v bike parku – nohy visí volně ve vzduchu, sedačka lanovky se lehce kolíbá na laně, všude okolo krásná příroda a výškové metry naskakují hezky jeden za druhým. Má to prostě něco do sebe, nechat se vyvést blíže k obloze, pozorovat svět z ptačí perspektivy a jen tak relaxovat!

Projekt Roam

S blížící se horní stanicí lanovky se však smysly opět přiostřují a celé tělo začíná tepat nedočkavostí. Už jen pár metrů, nasadit helmu, brýle, skočit na kolo…

PROJEKT ROAM: Chasing Gravity-Episode 5 from projekt roam on Vimeo.

Projekt Roam

V červnu zavítali lidé stojící za Projektem Roam do Nového Mexica ve státě Arizona, aby zde prozkoumali několik bike parků jihozápadního regionu USA. Přijměte pozvání na tuto cestu.

Cesta do resortu Angel Fire Mountain v nás vybudila dojem zdánlivé izolace od okolního světa. Ten tam byl byl najednou běžný ruch a shon, natolik přirozená součást každého většího města. Angel Fire, malé městečko v horách, je přesným opakem rušných metropolí. Stačí jen vystoupit z auta a hned na vás dýchne venkovský klid a pohoda.

Svahy v okolí Angel Fire nabízí celou řadu možností, jak se dosyta vyřádit v sedla kola. Díky vysoké rozmanitosti okolního terénu zde najdete širokou paletu trailů všech možných i nemožných podoba náročností. Vybere si tak opravdu každý, dle chuti a svých možností, případně lze postupně pokoušet větší a větší výzvy a zdokonalovat se postupně v umění jízdy na kole.

Zbytky sopečné činnost, nahromaděné za dlouhá staletí jsou zde ještě dnes přítomny na mnoha místech, nejčastěji v podobě porézních kamenů, které jsou rozesety všude po zdejších horách.

Pokud se v létě chcete vyhnout spalujícímu žáru v jižní části Atrizony, můžete se vydat do resortu Sunrise Mountain, kde vás bude doprovázet divoká příroda a jedinými diváky vašeho bikerského umění dost možná budou pouze volně žijící zvířata.

Nekonečně zvlněná stuha zdejších singltrailů protíná husté borovicové porosty, aby vás občas vystřelila vysokou rychlostí na otevřené pláně a po krátké chvíli znovu zavedla do rozevřené náruče lesa pod mohutné koruny stromů.

V určitém směru jsme nabyli dojmu, jakoby vás jízda v Sunrise resortu posunula zpět v čase. Zdejší stezky jsou hrubé a neopracované a tak nějak přirozeně směřují z hor dolů do údolí.

Na většině míst servíruje Sunrise Resort jezdcům přirozené terénní výzvy, které lidská ruka pouze místy pomáhala ještě o chlup vylepšit, přiostřit nebo časteji zprůjezdnit…

Obdobě jako řada jiných bikových resortů i zde se prolíná řada náročných stoupání, která je potřeba zdolat vlastními silami s vrcholy, jež jsou dostupné pomocí lanovek. V obou případech si ale můžete být jisti, ať již se na vrchol dostanete jedním nebo druhým způsobem, že cesta dolů bude dokonalým vykoupením!

Projekt Roam byl založen v roce 2010 manželským párem, který tvoří Colt a Jessee Maule. Jejich cílem je zcestovat celou severní Ameriku a objevovat a světu prezentovat místa, která nabízí mnoho přírodních krás a volného prostoru pro pohádkový biking.

Pokud se chystáte na cesty s kolem po severní Americe, jistě vám přijde vhod patřičný průvodce, jeden takový najdete na stránkách www.gravityrideguide.com

Projekt Roam

Fotky a video: Colt & Jessee Maule (natáčeno v červnu 2012)
Jezdci: Colt Maule & Louis Angeley

Více informací k Projektu Roam:
www.projektroam.com
www.gravityrideguide.com
www.facebook.com/projektroam