reklama

reklama

Náboje Kore kompatibilní se sadou SRAM XX1

Kore DuroxRaketový nástup revoluční sady SRAM XX1 s převody 1×11 odstartoval mezi výrobci komponentů nelítostný boj. Kdo nenabídne náboj kompatibilní s „jednáctkou“, ten jakoby ani nebyl. Americká značka Kore se do klubu vyvrhelů rozhodně přidat nehodlá a představuje řadu nábojů s označením Durox.

Představa jediného převodníku spolupracujícího s jedenácti pastorkovou kazetou se inženýrům značky zalíbila od prvopočátků, poctivě hltali každičkou zmínku o novém systému a debatovali nad rozmazanými špionážními fotkami. Právě tehdy, v polovině roku 2012, padlo definitivní rozhodnutí a zasedlo se k rýsovacím prknům.  Zaznělo hlasité ano,  Kore bude patřit k prvním výrobcům, kteří své náby uzpůsobí sadě SRAM XX1. Od začátku práce uběhlo mnoho času, vše se musí vyladit k dokonalosti tak, aby náboj patřil mezi to nejlepší, co lze na trhu potkat…

Kore Durox

Výsledek byl světu představen v podobě nábojů Durox, jejichž ořech plně podporuje jedenáctistupňové kazety. Dominujícím materiálem je hliník, z hliníku je tělo náboje a tělo ořechu, stejný materiál převládá i ve vnitřních útrobách. Hladkému odvalování napomáhají  zatěsněná japonská průmyslová ložiska a praktickým bonusem je systém výměnných koncovek. Přední náboj (174 gramů) proto pojme jak klasický rychloupínák, tak pevné osy o průměrech 15 a 20 milimetrů, zadní náboj (240 gramů) si mimo rychloupínáku potyká i se standardy 135×10 a 142×12 milimetrů.

Se sadou SRAM XX1 budou kompatibilní i ostatní náboje a přirozeně také zapletená kola z nabídky značky. S klasickými devíti, respektive desetirychlostními systémy pohonu se samozřejmě nadále počítá. Pro více informací navštivte domovské stránky Kore nebo web českého dovozce.

Kore Durox