reklama

reklama

Anketa Sport roku 2012

Anketa Sport roku 2012Letos se v období srpen až září uskutečnil na serveru SportCentral.cz prozatím největší sociologický průzkum sportovních návyků v ČR. My cyklisté můžeme být na sebe náležitě hrdí. Cyklistika je totiž jednoznačně nejčastěji provozovaným sportem!
Anketa Sport roku 2012

Vedeme v létě a mezi individualisty

Kolo ve všech svých podobách rovněž zabodovalo v obecné oblíbenosti, když se šikovně vklínilo na druhou pozici mezi první fotbal a třetí hokej. Cyklistika neochvějně kraluje tabulce individuálních sportů, stejně jako oblíbenosti mezi letními aktivitami.
Anketa Sport roku 2012
Anketa Sport roku 2012
Anketa Sport roku 2012

Holky kolo, kluci mičudu

Překvapivé je zjištění, že ženy řadí cyklistiku na první místo v oblíbenosti a představuje pro ně i nejčastěji provozovaný sport. Výrobci kol a vybavení tak dělají jenom dobře, když stále více cílí své produkty právě na něžnější polovičku populace. U mužů dvě kola spojená rámem prohrávají bitvu se zeleným trávníkem a kulatou merunou, druhé místo je ale taky fajn!
Anketa Sport roku 2012

Chtělo by to mladší krev…

Poněkud zarážející jsou výsledky hodnocené podle věku respondentů. U mladých do 20 let se kolo nevešlo ani do první pětky! V rozpětí 20-29 let ale již cyklistika zaujímá druhou pozici, v kategoriích 30 až … kraluje! Buď u nás chybí patřičné cyklistické podhoubí, což skutečně chybí, nebo je to částečně také tím, že ke kolu musí člověk dospět. Svým způsobem je to i logické. Cyklistka je ve svém jádru vytrvalostní sport a vytrvalost, jak dobře známo, roste s věkem! Co bychom ale dělali bez mladé krve???
Anketa Sport roku 2012

Kompletní výsledky této ankety najdete na stránkách SportCentral.cz