reklama

reklama

Bike Park Kyčera Velké Karlovice 2012!

Velke Karlovice - Bikepark KyceraVe východním cípu republiky, v Beskydských hvozdech a Vsetínských vrších stráží pohanský bůh Radegast nejen pěší výletníky, ale také bikery, kteří řádí v bikeparku ve Velkých Karlovicích. S ohledem na nedávno realizovaná a aktuálně připravovaná vylepšení a rozšíření, bude mít letos zase o něco více povinností.

*Dále tisková zpráva z bikeparku Kyčera

Je libo Pumptrack, řádění na trailech nebo poznávání vrcholků Velkých Karlovic?

V Bike parku Kyčerka ve Velkých Karlovicích si přijdou na své bikeři nejrůznějšího ražení a úrovně. Nejen že je zde postaven dřevěný Pumptrack a rozestaven bikepark o třech trailech, ale připravují se další a další zbrusu nové atrakce, které jen málokde najdete takto hezky pohromadě.
Velke Karlovice - Bikepark Kycera

Pumptrack

V pátek 30. dubna se byla dokončena na louce pod vlekem Kyčerka parádní atrakce, kterou je dřevěný Pumptrack. Jde o dráhu plnou zábavy pro všechny. Jezdí se po dřevěném okruhu složeném ze zatáček a vln, poskládaného v jeden celek. Pumptrack je uzpůsoben pro jízdu bez šlapání. Principem je, jak už název napovídá, pumpování. Pumpujete svým tělem na jednotlivých nerovnostech (vlnách), a díky tomu udržujete rychlost. Pumptrack je vhodný nejen pro zkušené bikery, kteří si chtějí zatrénovat a zlepšit fyzickou kondici intenzivním pumpováním, ale také pro děti a rodiče. Je bezpečný a především hravý. Nespornou výhodou zvolen dřevěné varianty je možnost snadného přestavení do několika variant, díky čemuž je zábavnějším a hlavně po každé jiný.
Velke Karlovice - Bikepark Kycera

Gravity traily

Už 23. června se můžete těšit na otvíračku tří tras tvůrce Erica Burgona z Kanady, který má na svědomí traily například v Itálii (Finale Ligure, Sestriere) nebo ve Francii. Více o jeho projektech a výtvorech na www.bikeparkitect.com. Traily vedou prakticky jen z kopce, proto nemusíte, pokud nechcete, po celou dobu jízdy ani jednou šlápnout. Cestu nahoru vám naopak zajistí vlek s kotvou od Hospody Kyčerka.

Tři traily = tři obtížnosti

Velke Karlovice - Bikepark KyceraPrvní a nejdelší trať nese název UNIVERSITY TRAIL. Trasa je uzpůsobena bikerům začátečníkům a rodinám s dětmi. Pro více troufalé a zkušenější cyklisty je připravena trasa HOBBY TRAIL. Tvůrci bikeparku mysleli také na daleko náročnější bikery, kteří se nespokojí jen s cestičkami, lávkami a méně technicky náročnými úseky. Proto připravili lajnu s názvem PROFI TRAIL, která vyžaduje dostatek umu a bikerské neohroženosti na trati plné náročných prvků.

Klopeny i časomíra

Na našich trailech si může jezdce užívat hliněné klopénky, dřevěné lávky a další bikeparkové vychytávky. Jako třešnička na dortu bude na startu přichystána časomíra, kterou budou moci bikeři samoobslužně využívat.

Kolo můžeš nechat doma

Kdo by si snad chtěl zajezdit na jiném kole, než na tom svém, jistě rád využije služby půjčovna celoodpružených kol Specialized. Zde si můžete vybrat model dle chuti a nálady. V arsenálu půjčovny jsou stroje Specialized Hardrock, Camber, Enduro, Myka, Epic nebo Camber Expert. K dispozici jsou vždy ve dvou velikostech. Samozřejmě pamatujeme i na nejmenší bikery a bikerky, i ti najdou v půjčovně odpovídající dětská kola Specialized.
Velke Karlovice - Bikepark Kycera

Nejdřív je trénink, pat pak teprv…

Pokud si nejste jistí na trailech nebo se na ně necítíte, můžete pro začátek potrénovat ve Skill centru hned vedle Pumptracku. Zde bude přichystáno plno překážek jako je houpačka, lavička, slalom, deska s s ochrannými boky a další dřevěné nerovnosti či skok s dopadem.
Velke Karlovice - Bikepark Kycera

Do lesa s průvodcem

Valašská rekreologická společnost, která bikepark ve Velkých Karlovicích buduje a spravuje, realizuje také průvodcovskou a instruktorskou činnost, cyklotábory pro děti a další kurzy, kempy a workshopy v rámci Bike academy. Můžete se proto těšit nejen na dovádění na trailech, ale i na zdolávání vrcholů a přejezdy hřebenů Valašska s licencovaným MTB instruktorem a průvodcem. Ten návštěvníky nejen provede, ale také něco naučí. Jak co se týká techniky jízdy, tak i krás Valašska. Rovněž vám ukáže i méně známe a neoznačené trasy místních bikerů.
Velke Karlovice - Bikepark Kycera

Dny horské cyklistiky

Ve Specialized Bike Resortu Valašsko se budou konat tradiční vyjížďkové akce v rámci Dnů horské cyklistiky od 23. června do 15. července s trasami vedoucími přes Javorníky, Vsetínské vrchy, Beskydy a další. Tyto bikerské dny budou zakončeny Českým pohárem ve sjezdu na Razule. Více na stránkách www.trails.cz.

Není to jen o kolech

Bikepark Kyčerka není jen o kolech, překážkách, Pumptracku a trailech. Na své si přijdou i ti, co kolům moc neholdují a chtějí si protáhnout tělo nebo procvičit motoriku. Pro tento případ bude u půjčovny k mání také trampolína a slack line. Ani běžní turisté se nemusí bát, že se pro ně nic nechystá. Už nějaký čas funguje půjčovna holí na Nordic Walking, sporttestry, GPS, rafty a nově se připravují také tzv. kardiostezky.

Vše tohle a mnohem více se můžete dočíst na webových stránkách www.kycerka-bikepark.cz nebo také na www.facebook.com/KycerkaBikePark, kde naleznete plno informací o probíhajících a chystaných akcích, fotogalerie, a videa.

Přijďte si k nám zajezdit a užít krásy zdejší přírody
Biku Zdar!
Velke Karlovice - Bikepark Kycera