reklama

reklama

Intense Hard Eddie 29er – TECH NEWS

Intense Hard Eddie 29erPředstavili ho jako velkou novinku na loňském Eurobiku. Je americké národnosti, ale v rodokmenu nalezneme i německé kořeny. V těchto dnech putuje oficiálně do prodeje. O kom je řeč? Intense Hard Eddie, první karbonový hardtail v rozměru 29“ od této kultovní americké firmy. A pozor, Tvrďák Eddie nabíjí kolty ostrým střelivem.

Americký design, německá technologie

Značka Intense, donedávna známá precizním zpracováním hliníku, podléhá po vzoru ostatních výrobců módním trendům a zvolna do svého portfolia zařazuje rámy z karbonových vláken. Prvními vlaštovkami byly trailové celoodpružené rámy Carbine a nedávno představený Carbine SL. Stejného receptu se konstruktéři drží i při tvorbě pevného rámu Hard Eddie. V bikové kuchařce nalezneme jednoduchý postup – vezmi amerického designéra Jeffa Stebera, dej ho dohromady s německými specialisty na karbon SEED Engineering a úspěch je zaručen. Spojení zámořského designu s evropskými technologiemi vysvětluje sám šéfdesignér Jeff Seber.
Intense Hard Eddie 29er

quotation-BnR„Rozhodli jsme se následovat trendy a vrhnout se na tvorbu karbonových rámů. Jsme experty na práci s hliníkem, a proto jsme hledali experty na kompozitní materiály, které jsme našli u SEED. Zkombinovali jsme to nejlepší z nejlepšího.“ Pokud se nám nějaký z karbonových kousků Intense dostane pod ruku, pak slibujeme, že Jeffovo sebevědomé prohlášení řádně zkonfrontujeme s realitou.

Od vysokých zdvihů k XC rychlíku

Příchod pevného devětadvaceti palcového rámu je náznakem, že Intense hodlá rozšiřovat nabídku všemi možnými směry. Nechce být nadále vnímán jen jako výrobce zábavných fullů s vyššími zdvihy. Rám Hard Eddie s vahou okolo jednoho kilogramu nese toto poselství poměrně jasně. Jedná o superlehký rám, který klade důraz na kvalitu jízdy a je kdykoli připraven posloužit jezdcům, kteří ocení kvalitu a chtějí se odlišit od ostatních na závodní trati. Mimo jiné nabízí tapered hlavovou trubku, střed BB30, vnitřní vedení bovdenů nebo možnost výběru zadních patek (k dispozici jsou patky na singlespeed, klasický rychloupínák či standard 142/12).
Intense Hard Eddie 29er

Karbon nahoře bez

Za bezmála 1900 USD si můžete poručit jednu ze dvou barevných kombinací. Bikeři toužící po nenápadném kole zřejmě skočí po obnaženém karbonu v barevné variantě Naked, ti odvážnější pak zvolí variantu Naked Red, která karbon kombinuje s matným červeným lakem. K rámu je možné objednat i stejně barevně vyvedenou pevnou karbonovou vidlici, ta kapsu odlehčí o dalších 425 USD.
Intense Hard Eddie 29er

Třikrát a dost? Ne!

Tvrďák Eddie je třetím karbonovým rámem v produktové řadě značky. Podle našich informací se však máme na co těšit i do budoucna. Do konce roku slibují pánové od Intense další dva modely spletené z uhlíkových vláken. Chystají silničku, celoodpruženou XC raketu nebo snad karbonového sjezďáka? Nadatlujte do diskuze, co byste uvítali ve své garáži vy!