reklama

reklama

BMX trať v Záboří nad Labem

BMX trat ZaboriPřipadá vám, že po dlouhé zimě nejste s kolem dostatečně srostlí? Potřebujete vylepšit techniku, trochu se rozeskákat a po usilovné práci se za odměnu jen tak pohoupat v boulích? Tip pro vás, zkuste bikrosku v Záboří nad Labem.

Dávnou slávu bikrosu spolu bohužel nevzkřísíme, můžeme si ale užít to, co z ní zbylo. Mluvím o spoustě známých či naopak dávno zapomenutých BMX tratí, které vznikly v období „boomu“ této disciplíny v 80. letech minulého století a na kterých začínala plejáda slavných jezdců jako Michal Prokop, Tomáš Slavík a mnozí další.
BMX trat Zabori

Něco víc než jen stará budka rozhodčích…

Jednou z nich je i malá trať nacházející se v bezprostřední blízkosti obce Záboří nad Labem na hranici Pardubického a Středočeského kraje. Při břehu řeky stojí 300 metrů dlouhá dráha, jejíž zlaté časy připomíná jen rozbité startovací zařízení a orezlá budka rozhodčích. Tři rovinky spojené několika zatáčkami nabízejí vcelku slušnou porci zábavy. Boule, dvojáky, lavice, rolety i klopené zatáčky, každý si přijde na své. Dominantou jsou dva velké skoky, jeden sedmi- a druhý devítimetrový, které vznikly na delší druhé rovince v rámci poslední přestavby v roce 2005.
BMX trat Zabori

Trať je volně přístupná po celý rok a pokud proháníte i motokrosovou mašinu nebo čtyřkolku, nabízí se možnost navštívit i místní písčitou MX trať známou jako Zábořské písky.
BMX trat Zabori

Bikrosová trať v Záboří nad Labem from Jakub Svoboda on Vimeo.