reklama

reklama

Marzocchi – novinky 2012

Marzocchi Corsa SuperleggeraItalská značka Marzocchi chystá zjevně na příští rok ofenzívní útok ve snaze o opětovné dobití původních pozic ve světě odpružení. V modelové nabídce 2012 je řada novinek a vylepšení. Zde je popis několika nejzásadnějších.

Přestože značku Marzocchi máme spojenu hlavně s Graviti disciplínami, díky sjezdovým a FR vidím (888, 66 atd.), tak se již delší čas usilovně snaží prosadit i v rámci XC. Novou, respektive inovovanou zbraní v tomto boji, bude vidlice Marzocchi Corsa Superleggera. Italský Super-výraz pro super-lehkou vidlici.

Nízká hmotnost, super-jemný krok

S hmotností pod 1500 gramů, karbonovou korunkou a krkem by mohlo jít o rovnocenného soupeře pro Fox a RockShox. Doplňme, že nová vidlice bude používat poslední generaci kompresního tlumení TST Micro a hlavně zcela přepracovanou tlumící patronu AER cartridge, stejně tak i upravenou vzduchovou pružinu. Ta by měla, díky negativní komoře a řadě specifických úprav, vykazovat podobný průběh jako v případě použití vinuté pružiny, ale při výrazně nižší hmotnosti.
Marzocchi-Corsa-Carbon

Corsa na vysokém bidlu

Dobrou zprávou pro milovníky velkých kol je, že Marzocchi Corsa Superleggera bude nabízena rovněž v 29“ provedení. Jak hlásá tisková zpráva, 29“ verze je plně přizpůsobena pro velká kola – nejedná se vidlici, které někdo natáhl nohy. Navrch je zde také zmínka, že se půjde o 29“ XC vidlici s extrémně velkou průchodností pro plášť – jinak řečeno, tak široké gumy jako do Marzocchi Corsa do jiné XC vidlice nenarvete!
Marzocchi-Corsa-forks

DJ‘ z Norimberku

Marzocchi-DJ-2012A pak je tu další novinka, spíše takový upgrade. Vidlice Dirt Jump (DJ), které dělali společnost borcům, jako jsou Sam Pilgrimovii a Andreu Lacondeguy, když zcela ovládly klání Red Bull District Ride v Norimberku. Nová generace by měla být o něco lehčí, přitom ale pevnější a hlavně perfektně naladěná pro skoky a triky. Zdvih nepřekáží, přitom pomáhá lépe ustát dopady dlouhých poletů.
Marzocchi-Andreu - Red Bull District Ride

Pokud vám to takto nestačí, podívejte se na video prohlídku a popis novinek z veletrhu Interbike…

A jako doplnění přidávám video italského Enduro šampióna Andrea Bruna…

Andrea Bruno Italian Enduro Champion 2011 from Ready2Ride on Vimeo.