reklama

reklama

Pondělní Videonálož BnR #53_2020 | Přichází čas na změnu…

Další rok se pomalu uzavírá a stejně tak i další ročník pondělních úvodníků s porcí aktuálních videí! Dnes je zde poslední Videonálož ročníku 2020, čímž ale tato rubrika rozhodně nekončí a vlastně ani nic jiného…

Tedy ano, něco nejspíš brzy skončí, a to je aktuální šablona BikeAndRide.cz! Myslím, že jsem již před delší dobou sliboval, že na začátku roku 2021 zkusíme nahodit nový vzhled našeho webu, aby byl zase trochu jiný, svěží, modernější a také, aby se daly využívat různé nové moderní prvky webdesignu, u nás tedy třeba různé hrátky s podobou jednotlivých článků.

Co vše se změní v „globální šabloně“ uvidíte sami, jak na tom budou jednotlivé články, na to se budu muset ještě sám podívat, pohrát si s novými nástroji, ozkoušet si je, osahat, přizpůsobit je svým potřebám a pak se uvidí, co z toho vyleze!

A proč vlastně právě nyní přichází čas na změnu podoby webu? Jednak se s jeho vzhledem už dlouho nehýbalo, jednak je to proto, že s přelomem roku přichází výročí jeho založení. To letošní je přitom dost zásadní, jelikož 14. ledna 2021 to bude přesně 10 let od doby, kdy jsme uveřejnili náš vůbec první článek!

www.instagram.com/bikeandride.cz

10 let jako nic!

Oněch 10 let přitom uteklo jako voda a… Napadá mě, že třeba loni koncem sezóny se slavilo 10 let Rychlebských stezek! To byla slušná párty! Jo, jenže tehdy se ještě mohli lidé shlukovat, sdružovat, společně bavit, popíjet, tančit, padat opilí z kol v rámci noční freestyle exhibice na Základně a tak podobně…

Naše oslava 10 let webu bude o dost skromnější. Já vlastně nejsem zrovna typ, který by musel vše zásadně slavit a prožívat každý svátek. Mojí snahou a cílem k desátému výročí BikeAndRide.cz bylo a je dotáhnout do konce a pustit do světa novou šablonu, což by se do 14. ledna mělo podařit.

Jsem zvědavý, co na nový vzhled budete říkat? Je o dost jednodušší, zbavuje se z velké části charakteristického zeleného pozadí a zaměřuje se na ještě lepší čitelnost na mobilních zařízeních, jelikož, pokud vás to zajímá, tak si BikeAndRide.cz čte 54,4 % návštěvníků na mobilu, 41,7 % na počítači a 3,9 % na tabletu.

www.instagram.com/bikeandride.cz

Jedno kulaté a druhé kulaté!

Když už jsme u těch výročí a kulatin, tak jsem si všiml, víceméně náhodou, ještě jednoho blížícího se „milníku“. Už jen chvíli a dostaneme se k zajímavému číslu publikovaných článků. Ještě necelá stovka a budeme na číslovce 3 000! Sakra, to je teda textu!!! S tímto číslem bude záhodno také něco udělat, ale to si ještě promyslím!

Tak hurá do nového roku 2021

Nechme tedy pro dnešek rekapitulování, o tom, jaký byl rok 2020 z hlediska webu a bikové novinařiny jsem psal již minulý týden. Nyní si pojďme dopřát ještě trochu volna, užít si videa, zimní radovánky (ač poněkud vládou omezené) a pojďme se domluvit, že se zase sejdeme opět v novém roce!

Přeju vám a vlastně i nám všem, ať se celá ta karanténní záležitost brzy vyřeší a uzavře a také, ať se svět může postupně vracet k normálnímu fungování. Do té doby se lze i nadále rozptylovat čtením BikeAndRide.cz, nebo především pohybem venku a radostí z cyklistiky ať už v jakékoliv formě.

Hodně spokojených kilometrů, hodně společných zážitků a dobrodružství v roce 2021 přeje celá redakce BikeAndRide.cz

 

Changing Seasons feat. Mark Matthews | MTB RAW

Mark Matthews je nejen skvělý jezdec, ale také velice šikovný „kopáč“. V tomto snímku se můžete podívat na jeden z jeho nejnovějších výtvorů postavený v lesnaté části severozápadu USA – Pacific Northwest.

Aaron Gwin TIMELESS EPISODE 3

Jedno z míst, kam se rád vrací Aaron Gwin.

Merci Rémi.

Rodiče nás učili, že je slušné poděkovat… Takto děkuje značka Commencal za 8 let přátelství a závodění v továrním teamu: Remi Thirion

Danny Macaskill and Duncan Shaw – A Trip to the Seaside with Drop and Roll

Když si parta trialistů vyrazí na výlet k pobřeží.

**CZECH MADE**

Czech Enduro Series 2020 RECAP

Letošní domácí enduro sezóna byla dost omezená a seškrtaná, i tak se ale odjelo pár slušných závodů s více než slušnou konkurencí! Viz třeba reporty od Milana Myšíka.

Zde je komplexní shrnutí České Enduro Série 2020 s hromadou fotek na pinkbike.com

MOKRÉ KOŘENY – nepřátelé bikera. Jak se s nimi poprat??

„Hodně lidí se mě ptá, jak můžu jezdit tak rychle na mokrých kořenech a kamenech… Ačkoliv je to hodně otázka cviku, v tomto videu bych vám to rád přiblížil a pomohl vám aspoň několika praktickými tipy.“

Vojta Bláha

Škoda

Michal Maroši se svou Škodovkou v zavřeném bikeparku… Hup přes vlastní auto!

Cristall cruisin´ – Second episode

„Druhý díl Cristall cruisin‘ je venku a je ze Superparku v Chatelu. Tahle legendární lajna se super výhledem je bohužel v dezolátním stavu, každopádně se našla lajna, kterou jsem si s radostí skočil a byla to velká hitparáda!“

Martin Lebl

BEST OF 2020 – BIKE O’CLOCK!

„Rok 2020 byla divoká jízda a my vám teď přinášíme náš BEST OF 2020 sestřih! Nebudeme se babrat v tom, co se událo v ČR a ve světě a jak moc nám to všem změnilo plány. Na 2020 budeme vzpomínat hlavně na to, jak skvěle jsme si zajezdili na kole!“

BIKE O’Clock