reklama

reklama

RockShox Pike DJ – Tech News

RockShox Pike DJSkoky jsou větší a větší, triky složitější a šílenější, proto potřebují jezdci, kteří se věnují dirtjumpu a slopestylu také stále sofistikovanější náčiní odpovídající jejich neustále více a více propracovaným výkonům. A právě tomuto účelu by měl sloužit čerstvě představený RockShox Pike DJ.

Podobnost s klasickým Pikem zde není čistě náhodná, ale naopak zcela zřejmá! Pike DJ je totiž menším bratrem tolik oceňovaného „velkého“ Piku. Využívá stejnou základní konstrukci, vnitřní nohy průměru 35 mm, tlumící patronu Charger Damper, a tak dále.

Nový Pike DJ by měl být dostatečně lehký, aby se s ním snadno skákalo, přitom i patřičně pevný, aby bez problému zvládal i dopady ne zcela vydařených skoků. Nabízen přitom bude se zdvihem 100 nebo 140 mm. Jeho tlumící systém, světovými médii kladně hodnocený Charger Damper, byl patřičně upraven, aby svým projevem vyhovoval potřebám letců a skokanů. Stejně tak jistou revizí prošla i vzduchová komora Solo Air, která by měla nabídnout dostatek progresivity a jisté zvládání náročných přistání.
RockShox Pike DJ

*Komu by to nestačilo, může použít inzerty Bottomless Token, pro další umocnění progrese.
RockShox Pike DJ

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

Jinak ale zůstává vše tak, jak to známe od klasického Pika. Kónický sloupek řízení (tapered), černé vnitřní nohy, pevná osa Maxle Ultimate (15 mm) atd. Doplnil bych, že Pike DJ obsahuje kolečko pro samostatné nastavení tlumení komprese, díky čemuž lze snadno vyladit jeho krok pro všechny druhy tratí – od uhlazených hliněných či umělých dirtů až po náročné tratě kategorie slopestyle.

Hmotnost této vidlice činí 1845 g, cena pak byla stanovena na 786 Eur. Nový Pike DJ je přitom určen pouze pro kola průměru 26“. Do světa slopestyle zatím vlna 27,5“ ještě nedorazila, ale kdo ví, když se se středními koly koketuje již i ve světě DH!!!

RockShox Pike DJ