reklama

reklama

AGang Patriot Evo 27,5 (koncept 2015)

AGang Patriot Evo 27,5 (koncept 2015)Na Eurobiku 2013 byl oficiálně představen koncept AGang Patriot Evo. O co jde? O vylepšenou verzi klasického Patriotu, který se již letos koncem roku dostane do prodeje. Patriot Evo nabízí koncept Two-in-One, tedy Enduro a Trail-bike v jednom balení!

Základem je stavitelný zdvih 140/160 mm. Vzadu je potřeba, pro úpravu délky kroku, přepíchnout spodní oko tlumiče (běhá na jehličkových ložiscích, aby byl zadek citlivější), vepředu stačí otočit páčkou na korunce vidlice RockShox Pike. O řazení se stará sada SRAM X01 (1×11, mimochodem díky prezentaci a testovací jízdě na Eurobike Demo Day jsem řazení 1×11 docela přišel na chuť – proč se otravovat s přesmykačem!!!). Podrobnější info najdete na „letáčku“ z výstavy v galerii.

Na cenu se ale neptejte. Do výroby půjde Evo nejdřív za dva roky. Co se na něm do té doby změní není jisté. Snad ale půjde cestou „malého“ Patriotu a změny se dotknou spíše jen laku a několika konstrukčních drobností s ohledem na možnosti masové výroby. Automobilky také rády ukazují koncepty (někdy dost odvážné), zjišťují, jak na ně reagují média a zákazníci a až poté je případně zařadí do výroby. Nebo některé z představených nápadů postupně začlení do již existujících modelů. Ale to už jsem ve svých úvahách a srovnáních zašel příliš daleko. A nezapomeňte, já jsem vám nic neřekl a hlavně jsem na tomhle kole „nikdy neseděl…“