reklama

reklama

Specialized Enduro Serie 2013

Specialized Enduro Serie 2013Disciplína zvaná enduro hlásí mohutnou ofenzivu, která u nás i ve světe započne příští sezónu. Málokdo unikne a frontální útok rozhodně nemine ani tuzemské svahy. Nalaďte proto stroje, zapněte přilby, trojdílný seriál závodů s názvem Specialized Enduro Serie je tu!

Nejprve se vraťme v čase o trochu zpět. Je horké léto a v kouteckém bikeparku je vše připraveno na start enduro závodu, stavitel trati Rob Trnka kýve hlavou a první jezdec se spouští střemhlav z kopce.  Za přípravou klání stojí společnost ČS MTB Team, která je mimo jiné známá dlouholetým pořádáním maratonské série Kolo pro život, titulární sponzorem je značka Specialized. Po vyčerpávajícím dni plném ježdění je jasné, že se vše povedlo na výbornou a i Michal Prokop, hvězda závodu, hýří spokojeností. Sejdeme se příští rok, zazní od pořadatelů…

A skutečně, pod hlavičkou vznikající Specialized Enduro Serie se potkají všichni staří známí a shledání to bude vskutku velkolepé. K červnovému závodu v Koutech totiž přibude srpnové dostaveníčko v šumavském Zadově a celý seriál bude uzavřen na podzim a to na technických trailech v okolí severočeského Mostu. Není vyloučeno, že se počet vybraných lokalit ještě tuto sezónu rozroste. Je libo Úpici, Velké Karlovice nebo Ještěd? Vše je v řešení, tým organizátorů se opravdu nefláká. Když jsme u té organizace, o bezproblémový průběh akce se i tentokrát postará partička pořádající soutěžní kolotoč Kolo Pro život a  mezi partnery nalezneme takové giganty jako Specialized nebo Red Bull.

29.6.2013 – Enduro Race Kouty
3.8.2013 – Enduro Race Zadov
5.10. 2013 – Bike Rally Most

Specialized Enduro Serie 2013

Enduro závody jsou velkou výzvou i pro fourcrossového exmistra světa Michala Prokopa, který se stal tváří celé série. Kluk z plakátu půjde bezesporu příkladem a bude jedním z nejrychlejších jezdců na trati. Mezi známé firmy patří i jednotliví stavitelé tratí – v bikeparku Kouty se opět vyřádí fotograf Rob Trnka, Zadov bude mít pod palcem  Jiří Lutovský a v Mostě zapracuje závodník Tomáš Trunshka.

Za startovné okolo dvou set korun se dá očekávat královská porce zábavy. Co říkáte, uvidíme se na startu? Pro více informací o připravovaném seriálu naleznete v průběhu března na webových stránkách www.enduroserie.cz

Specialized Enduro Serie 2013

MTB Trilogy – 3 denní enduro etapový závod

A aby toho endura nebylo letos náhodou málo, pak zde máme ještě pozvánku na vůbec první enduro etapák v ČR – MTB Trilogy. Ten se odehraje na Teplicku, v oblasti Broumovska na pomezí Polska a Čech a to v termínu 3. až 6. 7. 2013 , jak jinak než pod hlavičkou značky Specalized…

Centrum závodu bude v malém městečku Teplice nad Metují, přičemž start, cíl i zázemí závodu budou na jednom místě. Na programu bude hned několik závodů, respektive několik odlišných kategorií. Absolvovat můžete třídenní MTB etapák v plné, či zkrácené verzi, anebo, co nás asi všechny nejvíce zajímá, vybrat si můžete nově i variantu Enduro!

Zde půjde spíše o to si užít si jízdu na kole v krásné přírodě a na náročných trailech, než se zarputile prát o nejlepší čas. I když je to samozřejmě závod a k němu boj s časem neodmyslitelně patří. V každé etapě budete měřen nejen čas celkový, ale především samostatné trailové úseky (RZ – eRZety – rychlostní zkoušky), kdy každý den bude na závodníky čekat 7-8 RZ. Vyhrává jezdec s nejnižším součtem všech časů. Soustředit se tedy můžete jen na eRZety a zbytek trasy zdolat ve výletním kochacím tempu, nebo jet vše naplno – je to na vás.

Více informací, přihlášky, propozice a vše ostatní týkající se této enduro taškařice najdete na webu www.mtbtrilogy.cz A pro případné další namlsání si můžete pustit video z loňského prvotního ročníku tohoto MTB etapového závodu, kdy ale ještě nebyla vypsaná kategorie enduro.

MTB TRILOGY BROUMOVSKO from BURGproduction.cz on Vimeo.

Foto: Pavla Králová – P/J FOTO