reklama

reklama

Zapletená kola Easton EC70 Trail – TECH NEWS

Easton EC70 Trail

Přípravy na nadcházející sezónu nenechávají na poslední chvíli ani zástupci kalifornské značky Easton. Mezi řadou novinek, které si odbudou premiéru na výstavě Eurobike, nalezeme také zapletená kola Easton EC70 Trail. Míří na úzké rytmické cestičky a chlubí se karbonovým provedením!

Univerzál na scéně

Po úspěchu all-mountain zapletených kol Haven carbon nebo cross-country modelu EC90 XC se uhlíkový kompozit konečně dostává i do nižších pater nabídky. Kola Easton EC70 Trail jsou toho zářným příkladem, univerzální kola, která uspokojí jak závodníky, tak i pohodáře toulající se na zakroucených trailech. Dain Zaffke, manažer značky, k tomu dodává: „Nezáleží na tom, zda jste all-mountain střelec nebo cross-country závodník, bytelnost karbonu – který disponuje větší odolností proti nárazu v porovnání s hliníkem – a až překvapivě nízká váha posunou vaši jízdu do dalšího levelu.“

Karbon kam se podíváš

Základem zapletených kol jsou osvědčené náboje Easton M1 spoléhající na průmyslová ložiska. Přední náboj je uzpůsobený pro použití s klasickým rychloupínákem nebo moderní pevnou osou o průměru 15 mm, u zadního je tomu podobně – rychloupínák, osa 12×135 mm nebo širší standard 12×142 mm. Výplet obstarávají třikrát křížené ocelové dráty Sapim a hlavní hvězdou celé show jsou pochopitelně karbonové ráfky s vnitřní šířkou 20 mm vyrobené z nesměrovaných uhlíkových vláken. Hmotnost setu zapletených kol je 1345 g, samozřejmostí je možnost výběru mezi 26“ a 29“ verzí.

Easton EC70 Trail

Chcete mě?

Zapletená kola Easton EC70 Trail se objeví v prodeji v průběhu letošního podzimu  Ceny na českém trhu prozatím známé nejsou, v dohledné době je odhalí český dovozce  – společnost ProgressCycle. Více informací o kolech Easton naleznete v našem starším článku a také na oficiálních webových stránkách Easton Cycling.