reklama

reklama

GT Xizang – titanový zázrak se vrací!

GT Xizang - PředstaveníV historii cyklistické techniky se najde celá řada zajímavých a výjimečných výtvorů. Některé navždy zůstanou minulostí, jiné se mohou dočkat znovuzrození. Mezi vyvolené se nově zařadí také legendární titanový stroj GT Xizang, který v devadesátých letech ovládal americké i evropské XC závody.

GT Xizang - Kompletní info - PDFObnovení výroby tohoto legendárního závodního stroje, který vozil při cestě za tituly řadu známých jezdů devadesátých let (Furtado, Green, Grewal, Randoplh, Zadrobilek a něco se na tomto kole najezdil také Hans Rey) si v zásadě vyžádali sami milovníci značky GT. Když byla totiž v roce 2007 představena speciální edice modelu Zaskar, vyrobená v USA, mnozí příznivci GT se hned ptaly „a kdy přijde Xizang?“

Trvalo ale další téměř čtyři roky, než se ono toužebné přání stalo skutečností. Nebylo totiž snadné nalézt odpovídajícího výrobce titanových rámů. Ale nakonec to vyšlo a dokonce to byl i jeden ze stavitelů, kteří kdysi vyráběli rámy prvních generací modelu Xizang.

Doba se ale značně změnila, dnes již nestačí svařit dohromady osm trubek, chce to mnohem víc! Xizang proto není pouhou retro-kopií svého vlastního originálu, ale zcela novým, moderním a vysoce vyspělým titanovým rámem. Trubky tohoto kola jsou tvářeny pomocí hydroformingu, což je proces běžný u hliníkových rámů, u titanu je ale dosti ojedinělý a výrobně hodně náročný. Další součásti jsou vytvořeny obráběním, kováním, ale také unikátním odléváním.
GT Xizang - představení

Nový titanový rám Xizang bude nabízen ve verzi 26 i 29“, prodejní cena byla stanovena na 39 999 Kč. Za takto výjimečný rám to není až tak moc!

*Více informací o současnosti i historii tohoto modelu najdete v přiloženém PDF souboru