reklama

reklama

Nové pláště Panaracer s iniciály CG

cedric plasteLegendární jezdec Cédric Gracia představil další produkt nesoucí jeho iniciály. Již dříve jsme mohli jméno tohoto francouzského ridera vídat například na helmách a rukavicích O´Neal, nyní přibudou i pláště Panaracer, hned v několika variantách.

Zatímco Cédricova první dvojice pneumatik XC a 4X/AM, které představil již minulý rok, byly jasně inspirovány fourcrossem, tak letošní design běhounů je odrazem CGho vzrůstajícího zájmu o enduro ježdění. „Enduro je jediný způsob, jak můžu jezdit se svými přáteli, kteří mají normální zaměstnání a bikovat chtějí hlavně o víkendech. Nejsem zvyklý takhle jezdit, ale chci s nimi trávit čas. Navštívil jsem proto Jeffa z Panacareru, kterému jsem řekl, že pro ně potřebujeme pláště a já začal kreslit to, co jsem chtěl vidět.“

Všechny pláště ze série CG jsou vyrobené ze speciální směsi tvrdé a měkké gumy. Měkká směs umožňuje plášťům se tvarovat  podle povrchu, zatímco tvrdá směs, která se nachází na povrchu pneumatiky, zajišťuje jejich dlouhou životnost a odolnost v horách na kamenní. „Nikdy jsem netvrdil, že jsem nějaký inženýr, ale vím co mám rád,“ dodal k provedení plášťů Cédric Gracia.

Přehled plášťů Panaracer CG:

CG SC  AM a XC

Dvojice plášťů navržena speciálně pro měkký a bahnitý povrch.

(SC = Soft Condition – jemnější vzorek)

26×2.10“ – hmotnost  640g

29×2.25“ – hmotnost  750g – NOVINKA

CG AC AM

Tento plášť je určen především pro jízdu v lese za každého počasí, široké bloky jsou značně přilnavé. V budoucnu se plánuje i bezdušové modifikace tohoto modelu.

(AC = All Condition – široký vzorek)

26×2.35“ – hmotnost 750g – NOVINKA

CG 4X AM

Je určen, jak už název napovídá, na fourcross. Po obou stranách se nacházejí čtvercové bloky a na středu pláště se střídá dvojice obdélníkových bloků.

26×2.35“ – hmotnost 750g

CG XC

Vyroben ze speciální směsi, která se jmenuje Combo Compound a zajišťuje extra vysokou přilnavost a životnost.  Na bocích pláště se střídá dvojice čtvercových bloků, které svírají vzorek ve tvaru CG.

26×2.10“ – hmotnost 640g

29×2.25“ – hmotnost 750g – NOVINKA

CG CX

Speciální Cédricův cyklocrossový plášť, který je také vyroben ze směsi Combo Compound. Plášť je určen na všechny povrchy.

700×32 – hmotnost 300g – NOVINKA