reklama

reklama

GT Factory Racing Team má novou sestavu pro rok 2020

Značka GT Bicycle, jakožto prémiový výrobce z rodiny Dorel Industries a její GT Factory Racing Team (GTFR) s hrdostí oznamují nové složení pro sezónu 2020. Zejména pak s radostí a očekáváním vítají mezi sebou nová jména. Johannes von Klebelsberg (IT) a Ethan Craik (UK) tedy doplní již zavedené borce, kterými jsou Wyn Masters, Martin Maes a Noga Korem.

(tisková zpráva, překlad: Štěpán Hájíček / foto: GT Bicycles)

„Jsem doslova nadšený, že do našeho teamu vstupují Johannes a Ethan, kteří rozšíří naši partu závodníků a lidí, kteří se snaží nejen o dobré výsledky, ale také o dobrou náladu,“ říká Maurissen, manažer GTFR. „Už jen ve chvíli, kdy máte v jedné sestavě kluky jako jsou Martin a Wyn nebo dračici jako je Noga Korem, lze dopředu očekávat, že je před vámi další skvělá sezóna! Naši fanoušci přitom mohou rovněž vyhlížet další prolínání závodů EWS a DH. Nuže, brzy se uvidíme na závodech!“

Johannes není rozhodně neznámou postavu v rámci UCI Downhill World Cup series, jelikož v roce 2018 závodil v barvách značky Mondraker, roce 2019 pak jel především sám na sebe. Johannes běžně pracuje v rodinné restauraci v Mnichově, přičemž právě v jeho okolí začínal se závoděním v DH. Jeho specialitou bylo i to, že do závodů nastupoval s telefonem v kapse, aby byl po ruce, kdyby bylo nutné přispěchat domů a obsluhovat hosty.

Johannes von Klebelsberg – „Denim Destroyer“

I přesto, že je Johannes po právu hrdý na svou dosavadní kariéru, kterou si řídil sám podle sebe, tak se rovně těší na zázemí velkého teamu. „Skutečnost, že budu členem teamu GTFR znamená, že budu mít více prostoru k tomu pracovat na technické stránce svého jízdního stylu.“ Říká a dodává: „V příští sezóně tak budu mít v rámci závodních víkendů více volného času, který můžu aktivně zužitkovat pro pilování svých jezdeckých dovedností, a tak dosáhnout ještě lepších časů.“

Krom toho, že byl Johannes jedním z nejrychlejších jezdců bez velkého teamového zázemí, stal se také brzy oblíbencem širokého spektra fanoušků už jen proto, že místo klasického sportovního oblečení dává přednost džínům. I proto si vysloužil přezdívku „Denim Destroyer!” 

Johanes přitom neplánuje, že by své oblíbené kalhoty v blízké budoucnosti odložil. „Nechám si svoje Denimky, zároveň doufám, že mi Alpinestars pomůže sehnat nějaké, co budou skutečně dobře vypadat!“

Ethan Craik

Sezóna 2020 bude naopak první, v níž se Ethan Craik postaví na start Světového poháru v DH. Jeho dosavadní kariéra závodníka v kategorii BMX jej vybavila schopností skvěle ovládat své kolo, což by rád zúročil na strmých a technických svazích pohárových DH závodů.

„Vždy jsem chtěl závodit na nejvyšší možné úrovni, proto jsem teď neskutečně vděčný značce GT, že mi poskytla tuto skvělou příležitost,“ říká Ethan. „Jezdit, trénovat a závodit po boku takových jmen jako je Martin, Wyn nebo Noga, to je vážně neuvěřitelné štěstí a obrovská pocta!“

Od chvíle, kdy Ethan začal koketovat se sjezdem, vsází jen a pouze na tzv. „mullet“ koncept, tedy 29“ kolo vepředu 27,5“ vzadu, což je „trik“, který odkoukal od Martina a předpokládá, že v tomto duchu objede celou sezónu 2020 pod křídly GTFR teamu.

Martin Maes
Noga Korem
Wyn Masters

Vzhledem k tomu, že sestava GTFR přibírá nové členy, musí se zároveň rozloučit s několika starými. Kupříkladu po téměř dvou letech odchází od GT George Brannigan. Jiný jezdec, Joey Foresta, zůstává, bude se ale soustředit primárně na severoamerické gravity závody odehrávající se v USA a Kanadě. Modelově Pro GRT, Sea Otter, Crankworx a další.

Chcete-li se dozvědět víc o značce GT a jejích kolech či jezdcích, navštivte stránky www.gtbicycles.com, sledovat ale také můžete Instagram, YouTube, Facebook, nebo Twitter . Samostatný účet má také GT Factory Racing na Instagram.