reklama

reklama

LIV Pique 29 – závodní celopéro pro holky na 29″!

Značka Liv, dámská odnož veleznámého Giantu figurující již řadu let jako samostatný subjekt, představuje zlomový model svojí nabídky. Nejen muži touží a těží z výhod většího průměru (29“), i ženy mnohdy chtějí VELKÁ kola. Odpovědí značky Liv je tedy model Pique 29!

„Nový Liv Pique 29 byl navržen pro XC závodnice, které se chtějí prát o nejvyšší stupně, o místa na bedně! Případně pro ženy a dívky, které rádi kombinují vytrvalost s rychlostí a lehkostí! Nový Pique 29 je neskutečně hravý a obratný, miluje těžké a dlouhé výjezdy, stejně tak umí a chce být zábavný při cestě technickým terénem směrem dolů,“ vysvětluje Ludi Scholz, manažerka Liv pro globální kategorie kol.  

Modely Liv Pique Adnaced 29 a Pique 29 byly navrženy nejen pro rychlost, ale také s ohledem na náročnou podobnu současných XC tratí, tedy s patřičně poupravenou a stabilní geometrií, stejně jako se schopností hravě akcelerovat či zatáčet. Navrch lze samozřejmě přihodit odpružení naladěné specificky pro potřeby žen a dívek.

reklama

Za vývojem přitom stojí nanejvýš podrobné analýzy, přístup označovaný jako „Liv 3F design philosophy“, který zahrnuje tisíce dat týkajících se ženské anatomie, rozložení svalstva či způsobu vynakládání energie. Přesně díky tomu mohl vzniknout zbrusu nový Liv Pique 29, stvořený a do puntíku dotažený pro něžnější část bikové populace. Prototypy tohoto modelu přitom pochopitelně testovali a připomínkovali členky teamu Liv Racing včele s profesionální bikerkou Kaysee Armstrong.

„Poprvé jsem Pigue 29 zkoušela letos na jaře v rámci závodů na Sea Otter a od té doby jsem s tímto kolem strávila mnoho času. Jsem skutečně nadšená, jak se Pique 29 chová a jak jede, nakolik dobře mi sedí a jak přirozeně a jistě se ovládá,“ říká Kaysee Armstrong.

„Nový Liv Pique 29 je, dle mého, nejlépe reagující, závodně orientovaný bike, na jakém jsem doposud jezdila. Navíc s ním není nejmenší problém, když se střídají různé povrchy a náročnosti tratí. S velkými 29“ koly, ultra lehkým rámem a dalšími konstrukčními perličkami mi tento stroj připadá jako kolo, které skutečně mění pravidla hry!“ Dodává Kaysee.

Co dále zdůraznit ve spojitosti s představením tohoto lákavého sportovního stroje? Zmiňme třeba, že vrcholné modely Pique Advanced Pro 29 využívají nejlepší možný uhlíkový kompozit zaručující minimální hmotnost a maximální pevnost, tuhost a odolnost, základní řady Pique 29 zase vsází na lety prověřenou a postupně zušlechťovanou slitinu hliníku označenou jako ALUXX SL.

Jako správný sportovní stroj to Liv Pique nepřehání s hodnotami zdvihu, pro nabízí vcelku tradiční rozsah 100 mm nad oběma koly. Doplňovat bližší popis nezávislého zadního zavěšení Giant Maestro by bylo zbytečné opakovaní obecně známých reálií!

Ženy a dívky připravte se! Závodní okruhy třeste se! Liv Pique Advanced 29 a Pique 29 vstupují na scénu!

Text: Štěpán Hájíček | Foto: Giant/Liv