reklama

reklama

Pivot Shuttle – Elektricky vlastní cestou dále a lépe!

Je to zhruba týden, co jsme si představili zcela novou generaci XC rakety Pivot Mach 4 SL a nyní je tu další nová perlička od této relativně mladé a progresivní značky. Tentokrát si konstruktéři Pivotu vzali na paškál elektrifikovaný AM/enduro model Shuttle, který není od podlahy nový, ale měl by být „přinejmenším“ lehčí, výkonnější a v podobě dvou nových modelů i o něco málo dostupnější.

(tisková zpráva – překlad: Štěpán Hájíček / foto: Pivot Cycles)
V těchto dnech Pivot Cycles představuje novou generaci stroje Pivot Shuttle – vylepšený, extra lehký a mimořádně výkonný a schopný eBike s plně karbonovým rámem a novou specifikací. Navíc se do nabídky zařadí dvě nové verze, díky čemuž bude tento značně pokrokový stroj kategorie eMTB opět o něco dostupnější pro širší bikovou veřejnost.

Novinkou jsou rovněž 29“ kola a 160 mm předního zdvihu v podání vidlice Fox 36 s upraveným odsazením korunky (offset 44 mm). Díky tomu posouvá Pivot Shuttle své již nyní vyhlášené enduro schopnosti o další úroveň výše. Vaší pozornosti by rovněž neměla uniknout informace, že se i díky změnám na postu výbavy podařilo snížit celkovou hmotnost, díky čemuž je Pivot Shuttle jeden z nejlehčích produkčních strojů kategorie eMTB ve své třídě.

Pivot Shuttle ve variantě Team dokázal srazit hmotnost na hranici 20,29 kg, dostupnější verze Race je o pouhých 680 g těžší.

reklama

Další novinkou jsou přidané dva modely s identickým plně karbonovým rámem jako využívají vrcholné verze, přináší ale nižší cenu díky úpravám na výbavě. Pivot Shuttle Race XT je vybaven motorem Shimano STEPS E7000, druhý nejvyšší v současné hierarchii, řazením Shimano XT a odpružením Fox z řady Performance. Druhá novinka Shuttle Team XTR již využívá nejvýkonnější motor Shimano STEPS E8000, 12rychlostní řazení Shimano XTR a jednotky Fox z rodiny Factory s povrchovou úpravou Kashima.

„Náš zástupce kategorie eMTB, Pivot Shuttle, byl a je obdivován jezdci od prvního dne svého uvedení. Často jsme ale slýchali volání po dostupnějším provedení,“ říká prezident Pivot Cycles a výkonný ředitel v jedné osobě, Chris Cocalis. „Proto jsem potěšen, že počínaje dnešním dnem jsme schopni požadovaný stroj nabídnout. Navíc jsme současné modely vylepšili, čehož nejlepším důkazem je verze Team, která posouvá možnosti těchto strojů o další úroveň výš!“

V čem je hlavní proměna? Kupříkladu ve vidlicích, které nyní stojí na základech stejné specifikace jako vidlice používané u nejlepších enduro strojů Pivot (Firebird 29, pozn. red.). Zdvih posílený na 160 mm a offset zkrácený na 44 mm znamená více stability v rychlosti, více jistoty v zatáčkách a celkově lepší a jistější projev v náročném technickém terénu.

Naši testovací jezdci proto hovoří o výrazně vyšší jistotě a sebevědomí na nejdelších a nejdrsnějších sjezdech, jaké s těmito koly absolvují. To je, vedle jiného, zásluhou na míru vyladěných tlumičů Fox DPX2 díky jejich zvýšenému objemu oleje (konstrukce „Twin Tube“) a upravené vnitřní architektuře. Doplňte do této skládanky obecně opěvované zadní zavěšení DW-link a vyjde vám z toho stroj, který neskutečně dobře akceleruje či stoupá, dokonale využívá sílu jezdce i motoru Shimano, zároveň je nanejvýš aktivní a nápomocný, aby jezdci zajistil co nejlepší kontakt s povrchem.

Základní údaje a přednosti:

  • 29“ kola, vidlice Fox 36 (160 mm) s předsazením korunky 44 mm
  • Zadní zdvih 140 mm (DW-link)
  • Jedno z nejlehčích kol ve své kategorii
  • Pevný a zároveň lehký základ díky karbonovému rámu a unikátnímu způsobu integrace baterie
  • Lehký, výkonný akumulátor s dlouhou životností Shimano STEPS
  • Geometrie inspirovaná klasickými enduro modely Pivot
  • Specifiky upravené nastavení tlumiče Fox Float DPX2 – odladěno účelně pro eMTB
  • Možnost použít 29“ kola, případně 27,5+ (29“ kola jsou základní součástí)
  • 10 let záruka na rám!

Více informací o tomto kole najdete na mezinárodním webu www.pivotcycles.com, dostupnost a české ceny hledejte na stránkách www.protocycles.cz

reklama