reklama

reklama

UVEX Quatro Pro – testujeme

UVEX Quatro ProDnešnímu světu MTB vládnou veselé barvičky a enduro styl! Tomuto trendu se nesnaží bránit ani přední výrobce helem a sportovních brýlí, německý UVEX. Na letošek si proto připravil několik novinek mezi helmami, kdy se top model označený Quatro Pro, bude teď nějaký čas hřát na našich hlavách.

První dojmy po vybalení z krabice? „Sakra, jak může být složité nastavit takovou helmu!“ Když se ale nad tím zamyslíte, je to spíše výhoda. Uvex Quatro Pro má velký rozsah nastavení (53-57 cm nebo 56-60 cm dle velikosti), nastavitelné přezky na páskách (klasika), k tomu si můžete hrát s výškou upínacího mechanizmu v „mnoha“ krocích, hýbat se štítkem jak je libo a ještě plynule posouvat „zubatý“ upínací mechanizmus (Monomatic), který je doplněn o příjemné polstrování pod bradou. Na první nastavení je toho víc než dost, po chvíli hraní lze ale říct jediné – sedí dokonale!!!
UVEX Quatro Pro

A co mě ještě překvapilo, jsou superjemné antialergické vycpávky Vent pad, tedy žádná pěna nebo mechový polštářek, ale materiál podobný jemné tkanině z jaké se vyrábí letní dresy. Síťka proti hmyzu je u Uvexu celkem standard, přítlačný spoiler vzadu pak jen taková parádička.

Popis výrobce
Zbrusu nový All-mountain model Uvex Quattro dodává díky svým vlastnostem obrovský pocit bezpečí. Konstrukce skořepiny Double In-mold přináší dodatečnou ochranu i ze spodní a týlové části helmy. 17 ventilačních otvorů zajišťuje vynikající ventilaci, zatímco se zcela nový anatomický systém IAS dokonale přizpůsobí jakémukoliv tvaru hlavy. Kromě toho lze snadno upravit sklon štítku, který zaručí nerušený výhled. Helma Uvex Quattro Pro vás zaujme rozdílnými barvami štítku spoileru a povrchu helmy s aerodynamickým a kompaktním designem. Helma má integrovaný adaptér pro montáž kamery, nebo světla Lupine Piko U3.
UVEX Quatro Pro

– konstrukce skořepiny Double In-mold
– 2 velikosti helmy
– IAS Anatomic
– přezka Monomatic pro upnutí pod bradou
– systém nastavení pásků helmy
– snímatelná antialergická vycpávka Vent pad
– nastavitelný štítek
– aerodynamický spoiler
– držák pro kameru + světlo Lupine Pico U3
– síťka proti hmyzu ve ventilačních otvorech helmy

Barvy – darksilver/red mat, cyan/pink mat, green/lemon mat, green/lemon mat
Cena – 3 299 Kč
Hmotnost – 295 g
Velikosti – 53-57 cm, 56-60 cm

Více informací na webu www.uvex-cycling.cz
Je-li pro vás Quatro Pro až příliš drahé, podívejte se na dostupnější verzi UVEX Quatro za 2 599 Kč
UVEX Quatro
UVEX Quatro

UVEX Quatro Pro

UVEX Quatro Pro

UVEX Quatro Pro

UVEX Quatro Pro

UVEX Quatro Pro

UVEX Quatro Pro

UVEX Quatro Pro

UVEX Quatro Pro