reklama

reklama

Yeti SB95 C & Yeti ARC C – TECH NEWS

YETI SB95 CJaké jsou hlavní technologické trendy dnešní doby? Karbon, moderní systémy odpružení a velká nebo alespoň středně velká kola. To vše lze najít u dvou žhavých novinek ze stáje sněžného muže YETI.

U Yetiho v první řadě pokračují v cestě, kterou vytyčil all-mountain model SB66, který byl jako první nositelem nového řešení zadní stavby s excentrickým uloženém spodního čepu – tzv. Switch technologie (test Yeti SB66 najdete v dubnovém vydání časopisu Mountain Bike Action). Nyní je světu představen již třetí model využívající této konstrukce. Druhým byl hliníkový trail-bike na 29“ kolech SB95, zmíněným třetím je jeho karbonové dvojče Yeti SB95 C (C, jako karbon).

V Yeti tento stroj označují za aktuální vrchol šest let trvajícího vývoje řady SB a rovněž i vrchol, co se zpracování karbonu týká. Svým budoucím majitelům nabídne, vedle ladných křivek, také klasické prvky, jako jsou taper hlava a pevné osy. Dále pak integrovaný chránič spodní trubky, nízký rám, geometrii plně odpovídající kategorii trail-bike a hlavně 5 palců (127 mm) zadního zdvihu s patentovanou Switch technologií (více v představení Yeti SB66). Ve předu tento zdvih doplní vidlice Fox 34 s krokem délky 120 mm, alternativně 140 mm.

YETI SB95 C

YETI SB95 C

Ostatně podívejte se sami, jak si to tenhle tyrkysový švihák švihá po vyprahlých stezkách a skrz kamenná pole…

Yeti Cycles 2013 – SB95 CARBON from Yeti Cycles on Vimeo.

YETI ARC Carbon

Druhou novinkou je nabroušený karbonový závoďák s pevným rámem – ARC C. „Spojili jsme v jeden celek vše, co jsme se za dlouhé roky výroby kol a podpory týmu naučili o závodění a závodních strojích, vše co jsme se naučili o 29“ kolech a také o karbonu a jeho zpracování. Výsledkem je zcela nový ARC C,“ představují tento stroj přímo lidé z Yeti. Dříve, než se začnete kochat jeho křivkami, doplním informaci, že Yeti nejde cestou slepé důvěry ve velká kola, ale rozumně „obouvá“ modely ARC C ve velikostech S a XS do kol průměru 27,5“. Tomu říkám zdravý přístup!

Více o kolech YETI na webu www.yeticycles.com
YETI ARC C

YETI ARC C

Foto: Yeti cycles