reklama

reklama

Kouzlo Night Ride – Zážitek

Night Ride - prvni zazityTo zas bude řečí… Áaaa, tady někdo konečně vyzkoušel Night Ride. Ano! Je to tak. Ač různé příležitosti dříve byly, tak to zatím nějak nebylo ono. Do teď se mi zkrátka do ruky nedostalo světlo, které by mi umožnilo si jízdu v noci pořádně vychutnat.

No co, jednou to přijít muselo. Nechci tu vyvolávat žádnou revoluci, jen bych se rád podělil o moje zážitky a dojmy z prvních dvou opravdu vydařených bikových radovánek pod rouškou tmy.

Aurora (ne)střílí, Aurora svítí!
Zažít tuhle legraci mi umožnilo nenápadné, ale vysoce výkonné světlo Aurora AK-P7 (990 lumenů), které jsem dostal na hraní od kluků z 03Probike.cz (prodejci Santa Cruz, Ellsworth atd.). To jsem nasadil na příkladně široká řídítka aktuálně testovaného stroje AGang Gangsta 9.29 – 29“ hardtail s pevnou vidlicí a jediným převodníkem. HardCore-XC-punk jako víno!
Night Ride - prvni zazity

Ztratíš se za barákem?
Stačil lesopark kousek za barákem a člověk okusil neskutečné věci. Traily, které notoricky znám najedou vypadají úplně jinak, občas člověk někam odbočí, ani neví kam, ale to je jedno, tady se není kam ztratit. Nebo… K tomu navrch pevná vidle, takže žádná jezdecká chyba není odpuštěna a jízda kolmo na kořeny také není úplně ideální! A aby toho nebylo málo jediný převodník. Přestože Gangsta 9.29 jede jako drak, je třeba dobře přemýšlet o tempu, abych náhodou zbytečně nezpomalil, když se mi trocha té rychlosti bude hodit v krátkém stoupáčku za zatáčkou.
Night Ride - prvni zazity

Svět za oponou
Prostě jiný svět, jiná dimenze MTB. Test biku AGang Gangsta 9.29 a k němu paralelně i modelu Gangsta 7.29 se pokusím zpracovat co nejdříve. Tedy jakmile si s těmito koly pořádně zablbnu v lese! Devět-dva.devítka je již v garáži a už jsme se docela zkamarádili, sedm-dva-devítka by měla od Specamana dorazit příští týden. Jsem zvědavý na ten rozdíl – stejný rám, ale pérovací vidlice a o pár koleček navíc…