reklama

reklama

Intense Tracer 2 – první dojmy

Intense Tracer 2 - první dojmyDnes bylo v Brně krásně – trochu chladno, ale jinak luxus. Tak jsem se sebral a vyrazil na kolo. Nejel jsem ale na žádné tuctovce… V Brněnském shopu bikeplac mi totiž půjčili na test exkluzivní stroj Intense Tracer 2.

O této legendární americké značce by bylo možné napsat mnoho, anebo to prostě nechat být, jelikož Intense jistě zná každý protřelý biker. Ono ostatně na povídání o Intensivní legendě ještě dojde, minimálně v rámci kompletního testu tohoto kola. Teď bych shrnul jen pár základních dojmů, co jsem stačil vstřebat při menší objevné vyjížďce v okolí brněnské přehrady.

VPP – jistě znáte

Není žádným tajemstvím, že Intense využívá na svých kolech dobře známý systém zadního zavěšení VPP (Virtual Pivot Point), na jehož vzniku spolupracovala tato značka s další zámořskou legendou Santa Cruz. VPP je zkrátka obecně zažitý pojem. Na tomto modelu je přitom použita poslední generace této konstrukce. Jak to celé funguje v praxi? Parádně! Tracer jede svižně vpřed, takže na páčku blokace můžete s klidem zapomenout. Přitom zadní stavba citlivě reaguje a zahlazuje již malé nerovnosti. Například parádně kopíruje terén při zdolávání technických výjezdů. V členitějším terénu také rozhodně nezahálí, proto pokud budete pravidelně kontrolovat kroužek na tlumiči, vězte, že aktivita zadní stavby vás přinutí jej po každém divočejším sjezdu posouvat nahoru. Intense Tracer 2, aniž by se houpal jak zámořský parník, totiž velice ochotně využívá celou svou zdvihovou kapacitu.

A to by na začátek mohlo stačit, ne? Podívejte se na pár fotek, a těšte se na plnohodnotný test 😉